Home STARE KATEGORIJE Nedjeljom u 3 Igor Miletić: Ako nam se već ove godine ukaže prvoligaška prilika –...

Igor Miletić: Ako nam se već ove godine ukaže prvoligaška prilika – zašto ne?

Igor Miletić je diplomirani inženjer arhitekture koji, uz svoju obitelj, stoji iza tvrtke Studio 92, a u proteklih par mjeseci došao je “pod svjetla reflektora” preuzimanjem mjesta predsjednika ŽRK Rudar. O poslovnim i sportskim planovima porazgovarali smo tijekom proteklog tjedna…
Prije svega, jesi li oduvijek znao da ćeš biti arhitekt? Je li bilo nećkanja oko izbora školovanja?
Jesam (haha).  Moram priznati  da sam se u ranom djetinjstvu susreo s arhitekturom budući da je mama također arhitektica i tako sam svoje prve „arhitektonske korake“ imao u uredu u kojem je tada radila. 
Imao sam i kratak izlet u turizmu  jer sam kao srednjoškolac dva  ljeta radio  na recepciji AC Marina i u to vrijeme me jako privukla i ta djelatnost, međutim izbor školovanja je uvijek bio jasan.
Što sve radi Studio92, možete li predočiti laiku za što se angažira Vaša tvrtka?
Studio92 je arhitektonski ured čija je osnovna djelatnost  izrada projektne dokumentacije za ishođenje različitih dozvola (lokacijske, građevinske, uporabne..). Projektiramo gotovo sve vrste objekata od  obiteljskih kuća, stambenih zgrada do kompleksnih hotela i resorta. 
U sklopu naše djelatnosti je i izrada projekta unutarnjeg uređenja koje je jako popularno široj javnosti i sve se veća pažnja pridaje upravo tom segmentu. Također smo gotovo svakodnevno prisutni u funkciji nadzora na raznim gradilištima. Trenutno smo angažirani na izgradnji niza turističkih objekata duž cijele Istre te Dubrovnika.
Galerija projekata Vam je impozantna, na koji ste najviše ponosni?
Teško je izdvojiti najbitniji jer svaki projekt ima svoje specifičnosti i posebnosti i u tome je baš taj izazov koja našu struku čini jako dinamičnom, međutim kada bih baš morao birati bio bi to projekt rekonstrukcije turističkih naselja Girandella i Bellevue u Rapcu zbog svoje veličine, kompleksnosti i rokova.  
Izazovi s kojima smo se suočavali su bili mnogobrojni, a nekih od najtežih su bili od toga što radimo na  „domaćem  terenu“  te  opravdavanja velikih očekivanja od samog  Investitora do lokalne zajednice i struke. Na tom je projektu pod našim vođenjem sudjelovalo još i dvadesetak tvrtki partnera s cca 150 inženjera različitih struka. 
Smatram da je u konačnici ta investicija donijela jako puno benefita  za naš kraj i destinaciju Rabac-Labin te sam i zbog toga ponosan i svakako se  veselim i nekim budućim sličnim pothvatima.
Koliko zaposlenika imate, postoji li problem s radnom snagom na Labinštini?
Trenutno nas je dvadeset i dvoje u našem uredu u Labinu, a po potrebi  angažiramo i vanjske suradnike iz gotovo cijele države. Moram se pohvaliti da imamo mladu i entuzijastičnu ekipu većinom iz lokalne sredine dok dio njih svakodnevno putuje iz ostalih dijelova Istre i baš je užitak i zadovoljstvo raditi sa svima njima.
Problem s nedostatkom radne snage u našoj struci ne očekujem jer vidim da  postoji dobar interes među mlađima za pohađanjem arhitektonskog, građevinskog ili nekog drugog tehničkog fakulteta.  Isto tako, mislim da nam u prilog ide i pedigre kojeg Labin ima na području tehničkih znanosti.
Kako je došlo do ideje preuzimanja čelne pozicije u ŽRK Rudar? Jesi li se premišljao, što te privuklo?
Ideja je došla kroz razgovor s prijateljima koji su već dugi niz godina u klubu i koji ulažu znatne napore i energiju da se klub održi te da ostane kompetitivan na svim razinama. Upravo taj njihov entuzijazam me je privukao da dam svoj doprinos zajednici kroz ŽRK.  
Iako je ovo moj prvi susret s radom u sportskom klubu mogu slobodno reći da imam iskustva u vođenju i organizaciji. Također, moram napomenuti da u Izvršnom odboru imamo sve kvalitetne ljude koji će isto tako svojim radom i  doprinosom  pomoći u daljnjem funkcioniranju i jačanju kluba.

Kakvo si stanje zatekao, gdje treba najviše raditi, na kojem segmentu?
Najprije moram reći da sam u klubu zatekao odličnu ekipu sportašica i trenera koji jako vrijedno treniraju i s kojima je stvarno užitak raditi, a sto se tiče financija i ostale dokumentacije  zatekao sam stabilnu situaciju dakle – nema dugovanja i nekakvih repova. Ekipa koja ga je vodila do sada odradila je i više nego odličan posao i mi tu nastavljamo. 
Prostora za rad svakako ima na više područja, od  jačanja omladinskog pogona  gdje smo nedavno pokrenuli rukometnu školu u kojoj glavnu ulogu ima Adriana Prosenjak, po meni najveća stručnjakinja sa širih prostora, a s kojom smo dobili dugoročnu stabilnost. 
Svakako prostora ima na jačoj promociji rukometa kako kod budućih sponzora, tako i kod privlačenja što više publike na utakmicama.
Kakve su ambicije kluba? Što želiš napraviti u sljedećih nekoliko godina?
Stabilnost i kontinuitet su po meni temelj svakog kluba pa tako i našeg. Prvenstveno klub mora ostati zdrav i stabilan te za to treba osigurati dostatna financijska sredstva. 
Seniorska ekipa je već duži niz godina pri vrhu Druge lige zapad te smo na Skupštini kluba  izrazili želju da ćemo pokušati napraviti iskorak više u narednom periodu, a ako nam se ukaže prilika već ove godine – zašto ne?

REKLI SU O IGORU MILETIĆU