Home STARE KATEGORIJE Kultura - Ostalo Konferencija u Lamparni

Konferencija u Lamparni

U okviru manifestacije „Kreativna jesen u Istri“, koja kroz 4 događanja u Puli i Labinu analizira status umjetnika na tržištu rada te promišlja i daje smjernice za razvoj kulturnih politika koje potiču rast i razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Istri, ususret novoj kulturnoj strategiji Istarske županije 2020.-2027., u DKC-u Lamparna Labin, 13. i 14. studenog održat će se konferencija pod nazivom “Suvremeni trendovi – od kreativnih klastera do umjetnika poduzetnika”.

Dvodnevna je to konferencija koju u suradnji s L.A.E. XXI organizira Istarska kulturna agencija (IKA), u sklopu projekta u tijeku „Društveno-kulturni centar Lamparna“ čiji je cilj izraditi sudionički model upravljanja, te testirati razne polivalentne društveno-kulturne aktivnosti – program budućeg društvenokulturnog centra Lamparna u Labinu.

U tu svrhu, svoja iskustva u stvaranju pozitivnog okruženja za razvoj kreativnih industrija u Istri podijelit će gosti i gošće konferencije s bogatim iskustvom u razvoju kreativnog sektora u Hrvatskoj, a posjetitelji će se upoznati i s nekim međunarodnim iskustvima i primjerima dobre prakse društveno kulturnih centara kao svojevrsnih kreativnih klastera.

Cilj prvoga dana konferencije je ispitati mogućnosti korištenja DKC Lamparne kao kreativnog klastera s naglaskom na razvijanje programa/projekata za kreativni sektor u Istarskoj županiji. Drugoga dana konferencije u fokusu je mladi umjetnik/ca kao kreativni poduzetnik/ca, koji je suočen s izazovima milosti i nemilosti tržišta.

Novosti o konferenciji možete pratiti i putem službenog FB eventa.