Home STARE KATEGORIJE Sport - RK Rudan Labin Labinskom rukometnom ponosu odobrena sredstva od strane Središnjeg državnog ureda za šport

Labinskom rukometnom ponosu odobrena sredstva od strane Središnjeg državnog ureda za šport

Rukometni klub Rudan Labin u suradnji sa Ženskim rukometnim klubom Rudar od ove sezone provodi projekt zajedničke škole rukometa koja za cilj ima promicanje bavljenja sportom kroz elemente rukometne igre, povećanje broja djece u sportu od njihove najranije dobi i razvoj djece u psihofizičkom smislu. Provođenjem programa razviti će se teorijska znanja i motoričke sposobnosti djece koji će pozitivno utjecati na njihovo zdravlje i kvalitetu života.

Kvalitetu programa prepoznao je i Središnji državni ured za šport tako što je u sklopu natječaja za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini odobrio financijska sredstva za provedbu programa. Financijska sredstva jednim djelom će se utrošiti u naknade provoditeljima programa, nabavku opreme, manifestaciju Volim rukomet – Igram rukomet te određene marketinške aktivnosti.

Program pod pokroviteljstvom SDUŠ-a zamišljen je u 4 faze. U sklopu prve faze programa, dogovorena je promocija rukometa po osnovnim školama labinštine za učenike od 1. do 6. razreda osnovne škole u OŠ Matija Vlačić i Ivo Lola Ribar iz Labina, te za učenike od 1. do 4. razreda OŠ Ivan Batelić iz Raše te Vitomira Širola Pajo iz Nedešćine.

Druga faza programa odnosi se na već tradicionalnu manifestaciju Volim rukomet – Igram rukomet koja se ove godine, 24. listopada, održala po 13. puta. Kao i prijašnjih godina manifestacija okuplja učenike od 1. do 4. razreda u cilju popularizacije rukometa i sporta općenito, ukazivanja najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticanju motivacije za bavljenje sportom, stvaranja uljuđenih navijačkih navika prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Treća faza programa odnosi se na treninge škole rukometa za polaznike 1. i 2. razreda te mini rukometa za polaznike 3. i 4. razreda osnovnih škola. Treninzi škole rukometa odvijaju se u OŠ Matija Vlačić i OŠ Ivo Lola Ribar u sklopu produženog boravka, a treninzi mini rukometa u OŠ Matija Vlačić i SC Franko Mileta. Četvrta faza programa odnosi se na djecu s posebnim potrebama i za djecu koja rade po posebnom nastavnom programu te će se ta faza odvijati tijekom mjeseca studenog i prosinca.

Provedbeni tim se sastoji od nositelja programa, Adrijane Prosenjak, koja je odgovorna je za provedbu projektnih aktivnosti, koordinaciju plana i programa, te evaluaciju. Zatimvoditelji programa, Doris Belušić i Goran Vlačić uz ostale trenere oba kluba koji su zaduženi za provođenje sportskog dijela programa.

Sve četri faze programa, ukoliko sve bude išlo po planu i programu, trebale bi završiti 20. prosinca ove godine. Naravno oba kluba će u sklopu zajedničkog projekta Labinske škole rukometa nastaviti s provođenjem treninga u školi rukometa i mini rukometa kroz cijelu sezonu 2019/2020.