Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Počeli Info dani za udruge u Istri

Počeli Info dani za udruge u Istri

Od 25. do 29.studenog u Puli se održavaju Info dani za udruge u Istri. Info dani su inače namijenjeni organizacijama civilnog društva, predsjednicima/cama, tajnicima/ama, članovima i članicama udruga te pojedincima koji razmišljaju i žele pokrenuti neke društvene programe, ali i onima koji imaju ideju i želju raditi društveno učinkovite projekte koji će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu u lokalnim zajednicama. Namijenjeni su i svima koji surađuju s udrugama: ustanovama, institucijama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, studentima i svima ostalima zainteresiranima.

Predavanja i radionice su zaista različite tematike. Predavač Muamer Mujević, kreativni direktor i brend strateg u Iconis agencijipričat će o važnosti brendiranja za udrugu i njeno djelovanje. Upraviteljica pulske Zaklade Helga Može će zajedno s Brodotom, društvenim poduzećem specijaliziranim za kampanje, dizajn i medije održati predavanje o različitim načinima financiranja s naglaskom na crowdfunding.

Održat će se i zanimljiva predavanja za sve koji razumiju da je promjena nužna. Saznajte što je to društveno poduzetništvo i kako može utjecati na društvo. Uvodno predavanje održat će Helga Može, ukazat će na potrebu za ovakvim temama te osvještavanju svih dionika u društvu o novim momentima koji se zbivaju u Europi. Nakon nje, uslijedit će predavanje na temu “Novo doba ekonomije” koje će održati Milan Medić, voditelj Lokalne akcijske grupe (LAG) Vallis Colapis i predsjednik LEADER mreže Hrvatske, najveće hrvatske nevladine mreže za ruralni razvoj. Da ekonomija može biti dobra, saznat će te od Kristine Afrić Rakitovac s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Ekonomiju zajedništva približit će Petar Fabjan, koji trenutno radi kao koordinator projekata u Udruzi za Ekonomiju zajedništva te između ostalog, razvija međunarodnu inkubatorsku mrežu, gdje su trenutno povezani s 14 inkubatora diljem svijeta s ciljem pružanja pomoći razvijanja poslovanja sadašnjim i budućim poduzetnicima. O Etičnoj banci, inicijativi koju je 2012.pokrenula Zadruga za etično financiranje saznajte od “naše” Renate Kiršić. Ciklus predavanja srodnih tematika zatvara Teodor Petričević, direktor ACT grupe – prvog hrvatskog konzorcija društvenih poduzeća. On će govoriti o društvenim inovacijama, kao novom rješenju, nove ideje s društvenom misijom- stvaranju društvenog utjecaja.

Održat će se i okrugli stol na temu društvenog poduzetništva u Istri, ali predavanje o medijskoj pismenosti za udruge koju će voditi Marijeta Matijaš, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te autorica priručnika za poslovnu komunikaciju.

Sudjelovanje na Info danima je besplatno, ali je potrebna prijava, koju možete izvršiti na linku.

Više informacija možete pronaći i na FB eventu, a kompletan program sa svim lokacijama održavanja pronađite na vizualu ispod teksta.