Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Svih pet škola koje su sudjelovale u stolnom tenisu osvojile medalju!

Svih pet škola koje su sudjelovale u stolnom tenisu osvojile medalju!

Lijepi dan je za nama sa natjecanjem u stolnom tenisu. Svih pet škola koje su danas sudjelovale uzele su barem jednu medalju, tako da su svi na kraju dana mogli biti zadovoljni. Dobili smo dvije stolnotenisačice koje će si dijeliti zlatne i srebrne medalje u bliskoj budućnosti jer idu tek u četvrti razred.
Kod dečki je jedan od lanjskih nedešćanskih finalista promijenio školu, tako da Nedešćani nisu bili toliko dominantni, ali i ovdje možemo očekivati ista finala, jer su Bernaz iz Nedešćine i Griparić iz Ribara druga dimenzija za ostale, a tek su peti razred.
Najuspješnija je bila OŠ „Vitomir Širola Pajo“ sa dva zlata i broncom, te Ivo Lola Ribar sa zlatom, srebrom i dvije bronce. Najuspješniji pojedinci sa po dvije medalje (parovi i pojedinačno) bili su Josip Griparić, Leo Bernaz, Ivan Jakačić, Ivana Tubaković i Nicoletta Milevoj.
Djevojke pojedinačno:
Djevojaka se natjecalo 13. Finale su izborile cure iz četvrtih razreda, Ivana Tubaković iz Vlačića i Sara Bernaz iz Nedešćine, tako da je isto finale dosta izvjesno u narednim godinama. Meč za zlato bio je jako neizvjestan, Sara Bernaz je odnijela pobjedu u 5 setova, sa 12:10 u odlučujućem.
1. Sara Bernaz – OŠ Vitomir Širola Pajo, Nedešćina – zlato
2. Ivana Tubaković – OŠ Matije Vlačića, Labin – srebro
3. Nicoletta Milevoj – OŠ Ivo Lola Ribar, Labin – bronca
Djevojke parovi:
U parovima – djevojke natjecalo se 4 škole. U polufinalima su Matija Vlačić i Ivan Goran Kovačić iz Čepića pobijedile Ivo Lola RIbar i školu iz Potpićna, a nakon finala i utakmice za 3. mjesto dobili smo slijedeći poredak:
1. OŠ Matije Vlačića (Ivana Tubaković, Julija Ilijevski) – zlato
2. OŠ Ivan Goran Kovačić (Karla Levak, Nataly Krajcar) – srebro
3. OŠ Ivo Lola Ribar (Nicoletta Milevoj, Anamarija Čerljenko) – bronca
Dječaci pojedinačno:
Dječaka se natjecalo 15, a kako je lanjski srebrni Josip Griparić promijenio školu, nismo imali nedešćansko finale Griparić – Bernaz, nego su se lanjski finalisti sreli već u polufinalu, gdje je bolji bio Griparić, sada „Ribar“. To je pogodovalo Ivanu Jakačiću iz Potpićna koji se u drugom dijelu ždrijeba probio do finala.
1. Josip Griparić – OŠ Ivo Lola Ribar – zlato
2. Ivan Jakačić – OŠ Vladimira Nazora – srebro
3. Leo Bernaz – OŠ Vitomir Širola Pajo – bronca
Dječaci parovi:
U parovima – dječaci natjecalo se 5 škola. Najprije su u kvalifikacijama Vlačići pobijedili školu iz Čepića. Polufinala su prošli Nedešćani i Ivo Lola Ribar. U zanimljivom finalu je škola iz Nedešćine s 3:1. Broncu su osvojili dečki iz Potpićna pobijedivši vršnjake iz Vlačića.
1. OŠ Vitomir Širola Pajo (Leo Bernaz, Riko Franković) – zlato
2. OŠ Ivo Lola Ribar (Josip Griparić, Ivan Dundara) – srebro
3. OŠ Vladimira Nazora (Ivan Jakačić, Mihael Slivar)– bronca
Medalje stolni tenis:
1. OŠ Vitomir Širola Pajo – 2 zlata, 1 bronca
2. OŠ Ivo Lola Ribar – 1 zlato, 1 srebro, 2 bronce
3. OŠ Matije Vlačića – 1 zlato, 1 srebro
4. OŠ Vladimira Nazora – 1 srebro, 1 bronca
5. OŠ Ivan Goran Kovačić – 1 srebro
Olimpijada se nastavlja danas (petak), košarkom za dječake u maloj dvorani SC Franko Mileta od 11:30.