Home LABIN Labin - ostalo Turski ataše u posjetu kod gradonačelnika Glavičića

Turski ataše u posjetu kod gradonačelnika Glavičića

Gradonačelnik Grada Labina danas je u svom uredu primio koordinatora – atašea Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, gospodina Haşim Koça te njegovog asistenta gospodina Anesa Hasanovića.

Haşim Koç koordinator je TIKA-e čiji je naglasak na aktivnosti u Hrvatskoj stavljen na projekte iz područja obrazovanja, te su fokusirani na provedbu projekata koji se u najvećoj mjeri tiču razvijanja ustanova predškolskog i školskog obrazovanja te ustanova koje se bave s pomoći osobama s teškoćama u razvoju.

Grad Labin kao dobitnik nedavnih priznanja za najbolji grad u državi na području obrazovanja i demografije te priznanja za jednakost među građanima prepoznat je kao odlično mjesto za buduću suradnju. Gradonačelnik Glavičić atašeu je predstavio sve izvršene projekte Grada Labina posljednjih godina na području obrazovanja, ali i buduće planove koji se planiraju realizirati.

Današnje primanje poslužilo je i da se gostima na terenu pokažu neke realizirane investicije u područje obrazovanja i mladih. TIKA, agencija za suradnju i koordinaciju djeluje u gotovo cijelom svijetu, te je osim ureda u Hrvatskoj koji je smješten u Zagrebu, njihovo predstavništvo otvoreno još u 60 gradova diljem svijeta te svojim donacijama i radom nastoje ulagati u razvoj mladih osoba i demografije.