Home STARE KATEGORIJE Općine - Sveta Nedelja TZ Općine Sveta Nedelja radi punom parom – pogledajte nove info table

TZ Općine Sveta Nedelja radi punom parom – pogledajte nove info table

Sa ciljem što lakšeg snalaženja turista u Općini Sveta Nedelja te upoznavanja istih sa svim bitnim informacijama, znamenitostima i sadržajima na tom području, Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja uz financijsku pomoć Turističke zajednice Istarske županije dala je izraditi dvije turističko informativne ploče dim. 300×200 cm sa 2 stupa.

U sredini informativne ploče nalazi se karta općine sa imenima 21 naselja te na dnu mala karta Istre na kojoj je označena pozicija općine Sveta Nedelja. Bočno od karte općine nalaze se simboli koji su prilagođeni na karti, te nazivi tih simbola na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku za Turističku zajednicu, putničku agenciju, restorane, caffe barove, agroturizme, vinare, medare, znamenitosti kao šta su crkve, ladanjski sklopovi, kaštel, zatim Park skulptura Dubrova, bankomati, pošta, trgovine, biciklistički centar, frizerski saloni, ljekarna, automehaničari, benzinska crpka te važni telefonski brojevi.

Između ostalog naznačene su ceste, biciklističke staze koje prolaze kroz općinu te moto cross staza. Osim tih dviju informativnih ploča, TZ Općine Sveta Nedelja u suradnji sa Udrugom Mediteranski kiparski simpozij financirala je i signalizaciju dviju skulptura koje se nalaze izvan Parka skulptura Dubrova, a na području općine Sveta Nedelja. Jedna od tih skulptura nalazi se u parku ispred Općinske zgrade u Nedešćini, autora Tomislava Vončine pod nazivom TRI PLUS.

Druga skulptura se nalazi na Pilju, raskrižju cesta za Nedešćinu, Šumber i Sveti Martin, autora Giorgia Bassija koja simbolizira šaku, tj. borbu za vlastiti teritorij. Trenutno su postavljeni stupići kraj skulptura, a do kraja slijedećeg tjedna planira se zalijepiti oznake sa osnovnim informacijama o skulpturi (ista signalizacija kao što se nedavno postavilo u Parku skulptura Dubrova).

Izvođač radova info ploča i signalizacije za skulpture je tvrtka Idea Futura d.o.o. S obzirom da je u prvih 10 mjeseci 2019. godine najviše turista u općini boravilo u Nedešćini (1.831 od ukupnih 11.925) i Šumberu (1.704 od ukupnih 11.925), ove godine postavile su se dvije ploče u ta dva naselja, i to u Nedešćini na zelenoj površini ispred parkinga kraj Osnovne škole „Vitomir Širola Pajo“ te u Šumberu na Balarinima kraj Društvenog doma. Slijedeće godine do kraja travnja TZ planira postaviti iste još i u Snašiće, Sveti Martin i Štrmac.