Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Valentino Stepčić: Želja mi je djeci i roditeljima približiti profesionalni sport

Valentino Stepčić: Želja mi je djeci i roditeljima približiti profesionalni sport

Obzirom na najavu nogometnog kampa u Nedešćini, porazgovarali smo s Valentinom Stepčićem, još uvijek aktualnim nogometašem koji je poznat mnogima zbog svoje profesionalne karijere. Za one koji  ne znaju, radi se o nogometašu koji je sa šest godina krenuo u labinskom Rudaru nakon čega odlazi u Rijeku gdje i postaje profesionalac.

Uslijedio je odlazak u slovensku Belu Krajinu, a onda i vrhunac karijere – epizoda u NK Zagrebu s kojim je postao prvak Druge HNL i kapetan kluba. Nakon toga, igrao je još za Istru 1961, vinkovačku Cibaliju, ciparski Annagennisi Deryneu i Stuttgart Kickers.

Upitali smo ga – zašto Kamp? „Želja mi je djeci i roditeljima približiti profesionalni sport i život jednog profesionalca. Pokazati da se uz rad i odricanje može doći do krajnjeg cilja u životu jednog sportaša, tj. nogometaša. U ta tri dana želimo da se djeca najprije zabave, da vide zbog čega vole taj sport i naravno, da nakon ta tri dana izađu iz Kampa s nekim novim iskustvima i saznanjima koji će u njih usaditi bivši i trenutni igrači Prve HNL i mnogi treneri. Cilj nam je i pronaći dva igrača koja ćemo poslati u HNK Rijeka na pripreme s odgovarajućim godištem.“

Kako doznajemo od Valentina, trenutno je prijavljeno više od 20 mladih nogometaša, a prijave će morati biti okončane kad se premaši brojka od 35 koliko je predviđeno za rad u ta tri dana. „Volio bih da možemo svih prihvatiti, ali moramo zadržati neki nivo kvalitete rada, a povećanjem broja djece, ona opada. Zasad je interes velik i nadam se da ćemo brzo okončati prijave“, rekao je Stepčić na kraju.

Generalni sponzor kampa je tvrtka Rakos, a službeni fotograf i sponzor je Foto Festival. Prehrana djece biti će organizirana u Restoranu Placa u Nedešćini, a spomenuti treba i ostale sponzore: CB Veteran, Autodijelovi Trumić, Pizzeria Napoli, Fasade Begić, CB Me Gusta i HO Soccer. Prijave se mogu izvršiti na WhatsApp ili Viber broj +49 173 842 8155 te na mail stepbystepsoccer2019@gmail.com.