Home LABIN Labin - ostalo Za još slađi vikend u Sportski centar Franko Mileta (GALERIJA)

Za još slađi vikend u Sportski centar Franko Mileta (GALERIJA)

Jučer su počeli 4. po redu Dani meda Labinštine “Ripenda 2019” koje zajedničkim snagama organiziraju Pčelarska udruga Labin te suorganizatori LAG Istočna Istra, TZ Grada Labina i Udruženje obrtnika Labin-ceh ugostitelja, sve pod pokroviteljstvom Grada Labina i općina Labinštine.

Za ove potrebe Sportski centar Franko Mileta pretvorio se u pravi raj za ljubitelje meda, ali i delicija pripravljenih od meda. Za vrlo simboličnu cijenu od 15 kuna, posjetiteljima su se nudila jela koje su pripremili omiljeni labinski restorani, kao što su Velo kafe, Dorina i pizzerija Bura, ili ugostiteljski obrt Mike. Da i torte i ostale slastice mogu biti zdrave, pokazao je OPG Iva Ćulumović. Bilo je tu i sireva koje je ponudila sirana Šahdanović, ali i vina koje su pripremili vinari Baćac, Gobo i Juričić.

Osim uživanja za nepce, bilo je to pravo mjesto za kreativu, ali i edukaciju. Pripremljene su razne radionice za djecu predškolske i školske dobi koju vode odgajateljice odnosno učiteljice, ali i predavanja koja su bili od iznimne koristi za pčelare, ali i za sve ostale zainteresirane. I na kraju, naravno da Dani meda nisu prošli bez prezentacija proizvoda pčelara, pa je tako ovo bila prava prilika za opremanje kućne smočnice najboljim domaćim primjercima meda.

Manifestacija se nastavlja i danas, a ako jučer niste stigli, danas imate priliku posjetiti ju u vremenu od 10:00 do 17:00 h. Centralni događaj je zapravo danas, a to je proglašenje najboljih od 50 uzoraka meda lokalnih i pčelara iz Slovenije.

Veselo je bilo i u drugom dijelu Sportskog centra, gdje je Udruga osoba s invaliditetom slavila 15 godina rada. Oni su na jednom mjestu okupile mnoge druge udruge s područja Labina, ali i Labinštine, kao i bliže nam okolice. Posjetitelji su mogli saznati više o njihovom djelovanju, donacijom pomagati njihov rad, ali i uživati u njihovim rukotvorinama.

Iako je labinski hram sporta, Sportski centar Franko Mileta ovog je vikenda još jednom dokazao kako pruža savršen prostor za zbilja raznolike aktivnosti u Labinu.