Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Istra Glasajte za Završje!

Glasajte za Završje!

Pitoreskni gradić Završje nalazi se u općini Grožnjan, a upravo se tamo u proljeće 2017. godine snimao film “Robin Hood” redatelja Otta Bathursta. Trenutno sudjeluje u natječaju za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji, koji treću godinu zaredom pokreće European Film Commissions Network (EUFCN), u suradnji s filmskim portalom Cineuropa. Završje se na toj listi našlo na prijedlog Istarske filmske komisije (Istria Film Commission) koja je u okviru Istarske kulturne agencije zadužena za promociju Istre kao filmske destinacije.

Natječaj je bio u više faza, a Završje se na ovoj prestižnoj listi našlo u društvu Atene, Vilniusa, Delphi Theatrea u Njemačkoj, Dorfulije u Sjevernoj Makedoniji, španjolskog mjesta El Hierro, Luggalae u Irskoj, Lviva u Ukrajini, talijanskog mjesta Rocca Guidonesca di Rocchettine te Royal Brusselsa u Belgiji.

Filmskim znalcima je zasigurno poznato kako je film bio nominiran za Zlatnu malinu, što i nije baš omiljena nagrada u filmskom svijetu. Stoga, dajmo mu nagradu kojom će se moći ponositi. Na glasove utječete i vi, a svoj glas možete dati na linku. I ne zaboravite potvrditi link koji vam pristigne u mailu! Požurite, danas je posljednji dan!