Home STARE KATEGORIJE Gospodarstvo - Vijesti Izabrane najbolje tvrtke u Istri za 2018.

Izabrane najbolje tvrtke u Istri za 2018.

Hrvatska gospodarska komora i ove je godine s ponosom istaknula najbolje poduzetnike, a najboljima među njima i dodijelila Zlatnu kunu. Ovo priznanje dodjeljuje se kako bi nagradilo poduzetnike, ali i kako bi ih potaknula na održavanje kontinuiteta uspješnosti.

Istarske tvrtke slavile su u 3 kategorije, a među njima je bila i jedna labinska. U kategoriji preko 250 zaposlenih, nagradu je odnijela porečka Plava Laguna. U kategoriji od 50 do 249 zaposlenih našao se labinski Carel Adriatic, dok je u kategoriji do 50 zaposlenih nagradu odnijela Agenor Automatika.

Najpoznatiji među njima, Plava Laguna postoji od 1957. godine, a danas je jedan od važnih dionika hrvatskog turističkog sektora. Raspolaže s četiri resorta, 20 hotela, 10 apartmanskih naselja, 9 kampova i dvije marine rasprostranjenih na 3 destinacije- u Poreču, Umagu i Rijeci.

Carel Adriatic je talijansko poduzeće osnovano 1973. godine koje se sastoji od 23 podružnice i devet proizvodnih postrojenja s oko 1.700 zaposlenika diljem svijeta. Bave se razvojem tehnologije upravljanja i ovlaživanja na području klimatizacije, hlađenja i grijanja, a Carel u Labinu djeluje od 2015. godine.

Agenor Automatika je poduzeće specijalizirano za automatizaciju i integraciju u sektoru industrije, zgradarstva i infrastrukture. Na tržištu je od 2001. godine, a uz sjedište u Poreču urede ima i u Rijeci i Zagrebu. Imaju klijente u čak 74 države.

Posebno priznanje povodom 20 obljetnice 20 postojanja priznanje HGK uručeno je Istarskoj razvojnoj agenciji – IDA-i, tj. njenom direktoru Borisu Sabattiju, dok je posebno priznanje za potporu poduzetništvu uručeno Vesni Žmak, umirovljenoj direktorici umaške tvornice Sipro, kao članici istarskog ogranka udruge poslovnih žena Krug.