Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Hrvatska Jedini u Hrvatskoj uključeni u Veliku svjetsku kampanju spavanja na otvorenom

Jedini u Hrvatskoj uključeni u Veliku svjetsku kampanju spavanja na otvorenom

Rijeka će u noći sa 7. na 8. prosinca biti jedini hrvatski grad koji će se pridružiti skupini od 60 globalnih metropola kao što su London, New York, Chicago, Belfast, ili pak  Dublin kako bi zajedno podigli svijest u javnosti o problemu beskućništva. Tim povodom, u Rijeci se organizira događaj “Jedna noć pod zvijezdama” koji je dio “Velike svjetske kampanje spavanja na otvorenom” (World’s Big Sleep Out campaign – WBSO).

Na Trgu 128 brigade sudionici kampanje spavat će na otvorenom i time na lokalnoj i globalnoj razini iskazati svoju podršku beskućnicima. 

Program počinje u 20:00 sati gastro-ponudom “Podijeli kruh svoj s beskućnikom” . Za hrvatski ogranak Depaul organizacije, neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima, a koja je zaslužna za pokretanje akcije u Rijeci, kuha masterchefica Srđana Jeftić. U 21:00 sat u programa pod nazivom: “Svatko ima pravo na dom”, prigodne riječi uputit će glasnogovornici beskućnika, istaknute osobe grada Rijeke, kulturni djelatnici, znanstvenici i sportaši. Glazbeni dio, Pjesmom – za beskućnike, počinje u 21:30 sati uz nastupe grupa En Face i Adastra. Zaključna riječ organizatora, odnosno “Priča za laku noć” na programu je u 23:00 sata i do 7:00 sati ujutro.