Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali loptački sportovi U srijedu u Zagrebu Čeferin i Fonović na svečanoj ceremoniji Plazma SIM

U srijedu u Zagrebu Čeferin i Fonović na svečanoj ceremoniji Plazma SIM

Smaragdna dvorana hotela Esplanade u Zagrebu ugostit će u srijedu, 11. prosinca, vodeće osobe iz političkog, sportskog i gospodarskog svijeta regije na svečanoj ceremoniji proglašenja g. Čeferina, predsjednika UEFA ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih.

Plaketu će mu predati najdugovječniji ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović, a pozdrave će mu u uputiti i naši svjetski poznati ambasadori sportaši. Prijenos ceremonije možete pratiti uz izravan prijenos u 7 zemalja na N1 i SK3 televiziji s početkom u 13.30 sati. U sklopu programa bit će predstavljen Projekt Youth Sports Games sufinanciran od strane Erasmus + Programa Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 365 525 eura, a okuplja partnere iz sedam zemalja: Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Italije, Makedonije, Srbije i BiH u trajanju 2 godine. Nagrade za dugogodišnje partnerstvo bit će dodijeljene predstavnicima Coca-Cole, tvrtke Bambi i Tommy.

Nogomet je najmasovniji sport u sustavu Plazma Sportskih igara mladih, a najmasovnija platforma je Coca- Cola Cup u kojem svake godine sudjeluje više od 35.000 djece i mladih. Jačanje ženskog nogometa jedan je od strateških ciljeva UEFA i uz njenu podršku Plazma Sportske igre mladih će u 2020. godini pokrenuti turnire za ženski nogomet.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 23. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, među njima su Sandra Perković, Dario Šarić, Vedran Ćorluka, a ambasador su Luka Modrić, jedan od najboljih nogometaša današnjice, Nemanja Matić, Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi.

Inače, svog predstavnika će imati i Labinština. Naime, Robi Fonović, priznati novinar i povjerenik Treće HNL Zapad u organizaciji Sportskih igara mladih već je niz godina organizator Coca Cola Cupa na ovim prostorima, a u Zagrebu će biti kao koordinator regije Zapad.