Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Hrvatska Kaufland više ne prodaje plastične vrećice

Kaufland više ne prodaje plastične vrećice

S početkom 2020. godine, trgovački lanac Kaufland je u svim svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica. 

S ciljem smanjenja plastike u okolišu, Kaufland je kao prvi trgovački lanac ovu odluku donio još u studenom prošle godine te je provodi od 1.siječnja ove godine, a kupci na blagajnama mogu birati između alternativnih varijanti poput papirnatih ili platnenih vrećica. Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska je također s istim datumom iz prodaje povukla jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke te ih zamijenila alternativnim održivim rješenjima poput proizvoda od papira, drva, šećerne trske i dr.

Kako prenosi Ekovjesnik, Kaufland Hrvatska ovim angažmanom daje doprinos međunarodnoj strategiji REset za smanjenje plastike grupacije Schwarz. Holistički pristup temelji se na pet područja djelovanja: izbjegavanje plastike, poseban dizajn proizvoda, recikliranje, uklanjanje plastike iz okoliša te inovativna rješenja i istraživanja. Time se smanjuje uporaba plastike i zatvara krug recikliranja, a o Kauflandovoj strategiji za smanjenje plastike možete više saznati ovdje.