Home STARE KATEGORIJE Zanimljivosti - Hrvatska Nove kartice za korisnike Erste banke

Nove kartice za korisnike Erste banke

Kako prenosi portal Fiuman.hr, zbog odluke o proširenju poslovne suradnje s tvrtkom Visa Europe te migraciji kompletnog portfelja debitnih kartica vezanih uz tekuće i poslovne račune, korisnici Erste banke do ljeta moraju promijeniti kartice.

Zamjena postojećih Maestro i MasterCard debitnih kartica novim Visa debitnim karticama odvijat će se u tri faze tijekom sljedećih šest mjeseci, a zaključno sa srpnjem 2020. godine. Kako navode, zamijenjene kartice izdavat će se bez naknade, a za potvrde transakcija na prodajnim mjestima i bankomatima bit će dovoljan i postojeći PIN.

Iz Erste banke kažu kako će klijentima novom debitnom karticom biti omogućena veća prihvaćenost na internetskim prodajnim mjestima, korištenje većeg broja prodajnih mjesta koja prihvaćaju te kartice, kao i mogućnost prihvata uplata na platformi PayPal za privatne i poslovne korisnike.

Također, za razliku od dosadašnjih kartica, na novim karticama podaci korisnika kao što su ime, prezime, broj kartice, istek te kontrolni broj nalaze se na poleđini, dok na prednjoj strani nema nikakvih osobnih podataka što garantira veću sigurnost korisnicima kartica.