Home LABIN Labin - ostalo Otvorene prijave za deratizaciju u kućanstvima

Otvorene prijave za deratizaciju u kućanstvima

Grad Labin u suradnji s tvrtkom Pestic d.o.o. za provođenje sanitarne zaštite, a tijekom provedbe obvezne preventivne dezinsekcije i deratizacije javnih površina na području Grada Labina (proljetna-ožujak i jesenja-rujan) pruža mogućnost provedbe deratizacije prema glodavcima (štakorima) u kućanstvima na području Grada Labina.

Molimo naše sugrađane koji imaju potrebu za deratizaciju prema glodavcima u svojim domaćinstvima da se jave komunalnom redarstvu Grada Labina svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 15:00 zaključno s 28. veljače 2020. godine. Na broj telefona 052/866-800 ili putem emaila: komunalni.odjel@labin.hr. Mjera deratizacije protiv glodavaca provodila bi se u onim domaćinstvima koja iskažu potrebu i interes za provedbom iste, odnosno koja izvrše prijavu.

Deratizacija se provodi postavkom zatrovanih mamaca (deratizacijske kutije, direktno u stanište, vezani na žicu) na slijedeće punktove:

– prizemni prostori (pomoćni prostori, kotlovnica, garaža, spremišta),

– aktivne rupe u neposrednom okolišu,

– interna kanalizacija u dvorištu objekta

Cijena jednog tretmana deratizacije iznosi 75,00 kn s PDV-om po domaćinstvu te je cijena valjana samo u periodu provedbe proljetne odnosno jesenje akcije dezinsekcije i deratizacije javnih površina. Cijena sadrži sve pomoćne i glavne radove, potreban materijal i transportne troškove od mjesta sjedišta ponuditelja do lokacije radova i natrag.

Kako možemo sami smanjiti pojavu glodavaca u našoj okolini?

1. Ne odlažite kućni i ostali organski otpad u vrećicama na javnim površinama nego isključivo u kantama ili kontejnerima kako bi onemogućili pristup i hranjenje štetnih glodavaca!

2. Građevinski i svaki drugi slični otpad odlažite na za to predviđenim mjestima za deponiranje takve vrste otpada!

3. Ne ostavljajte hranu za kućne ljubimce i domaće životinje u vrtovima te niti na drugim javnim površinama!

4. Temelji objekata u kojima živite i radite moraju biti građevinski pravilno i kvalitetno izrađeni!

5. Zatvarajte sve ulazne otvore dovodnih i odvodnih instalacija u vašim objektima!

6. Sva ulazna vrata trebaju tijesno prianjati uz dovratnike (štokove) kako ne bi bilo suvišnih pukotina kroz koje se mogu provlačiti štetni glodavci!

7. Ugradite zaštitne mreže na prozore, odzračnike i ostale otvore na objektu te ispravne sifone i prepreke u kanalizacijskom sustavu!

8. Onemogućite kapanje vode iz žljebova te drugih vrsta cijevi i spriječite zadržavanje vode u lokvama!

9. Ako skladištite hranu činite to na način da onemogućite pristup štetnim glodavcima te povremeno kontrolirajte i preslagujte uskladištenu hranu!

10. Štakori i miševi obožavaju grmlje i puzajuće biljke oko objekata u kojima živite i radite pa je nužno potrebno da kontinuirano održavate urednim Vaše vrtove te sve javne površine!