Home STARE KATEGORIJE Kultura - Ostalo Izdana zbirka pjesama na labinjonskoj cakavici “Spoda menduli”

Izdana zbirka pjesama na labinjonskoj cakavici “Spoda menduli”

U pet godina rada Udruga Mendula je provela niz kulturnih i edukativnih događanja, a vrhunac je svakako tiskanje zbirke pjesama na labinjonskoj cakavici. “Spoda Mendule, versi z labinjonske stanciji”, prva je zajednička zbirka pjesama Udruge žena Sveta Nedjelja, a sadrži stihove autora Rine Miletić, Daniela Načinovića, Marija Viškovića, Sanja Depikolozvane, Đulije Miletić, Teodora Gobo, Nede Milenkovski, Ornele Gergorić, Mirande Škalamera Verbanac, Brune Gobo, Željke Fonović, Josipa Pina Knapića, Vanese Aničić, Masima Vladića, Elis Baćac, Zdenke Načinović, Silvije Faraguna, Orijane Jurčević, Franka Kalca, Robertina Rajkovića, Branka Vlačića te Barbare Špiljak.

Upravo aktivno sudjelovanje u promicanju i njegovanju lokalnog govora cakavice kao zaštićenog nematerijalnog dobra RH jedan je od najvažnijih ciljeva Udruge.

Nakon tiska, sada su u tijeku pripreme za promociju knjige koja će kako vjeruju biti ubrzo. Preko društvenih mreža pozvali su svih da ih prate za daljnje novosti, ali i zahvalili se svima na podršci u radu koju dobivaju.