Home LABIN Labin - ostalo Kuhari i kuharice osnovnih škola Labinštine na radionici kod Davida Skoke

Kuhari i kuharice osnovnih škola Labinštine na radionici kod Davida Skoke

Danas je u Edukativnom gastronomskom centru Istre startala prva radionica u sklopu projektu “Domaće od malih nogu” pod vodstvom chefa Davida Skoke. Na radionici sudjeluje i 12 kuharica/kuhara iz osnovnih škola Labinštine. 

Hvalevrijedan je to projekt čiji je cilj stvaranje preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije. Projekt će obuhvatiti i različite edukacije za sve uključene dionike – djecu, kuharsko osoblje, odgojitelje/ice, učitelje/ice, poljoprivredna gospodarstva. Svaki od uključenih partnera LAG-ova održat će edukacije sukladno potrebama na svojem terenu, a osim kuharskih radionica za kuharsko osoblje, bit će tu i kuharskih radionica za roditelje, organizirani posjeti djece poljoprivrednim gospodarstvima te interaktivne radionice i edukativne igre za djecu. 

U projektu zajednički sudjeluju lokalne akcijske grupe s područja Istarske županije- LAG-a „Središnja Istra“, LAG-a „Sjeverna Istra“, LAG-a „Istočna Istra“ i LAG-a „Južna Istra“.