Home LABIN Labin - ostalo Nastavlja se uređenje Parka skulptura Dubrova

Nastavlja se uređenje Parka skulptura Dubrova

Zimski mjeseci idealni su za uređenje zelenih površina s obzirom da tada vegetacija miruje pa je i lakše urediti pojedine lokacije, živice i/ili udoline.

Tijekom 2019. udruga Mediteranski kiparski simpozij započela je s inicijativom uređenja najveće udoline u Parku koja se nalazi kraj skulpture “Skulptura i prostor” autora Zdenka Kolacia iz 1979. Sa skulpture se pruža veličanstveni pogled na Stari grad Labin stoga ne čudi da je ona jedna od najpopularnijih lokacija na kojoj borave dnevni posjetitelji Parka.

U suradnji sa Odjelom za komunalno gospodarstvo Grada Labina pristupilo se čišćenju šikare ručno i strojevima kako bi se otvorio prostor i definiralo plemenita stabla koja će u budućnosti stvarati hladovinu onima koji se nakon šetnje ili rekreacije u Parku žele odmoriti u novo uređenoj udolini.

Uređenje je vršio Obrt “Put” vl. Silvana Benazića koji je ujedno zadužen za redovito održavanje i košnju Parka. U suradnji sa Odjelom za društvene djelatnosti Grada Labina višak stabala donirali smo potrebitima čime smo zadovoljili ovogodišnje potrebe za dvije labinske obitelji.

Iz MKS-a pozivaju građane da iskoriste ove sunčane dane i prošeću Parkom te naravno i novo uređenom udolinom.