Home STARE KATEGORIJE Sport - Ostali Barbara Belušić ukupna pobjednica Istarske zimske lige u trčanju

Barbara Belušić ukupna pobjednica Istarske zimske lige u trčanju

Istarska zimska liga u trčanju powered by Plava Laguna jedno je od omiljenih sportskih događanja u Istri koje je proslavilo svoju petnaestu sezonu.

U svakom kolu lige sudjeluje prosječno 300-400 natjecatelja, zaljubljenika u ovu vrstu outdoor aktivnosti. U nedjelju je u Vodnjanu održano posljednje kolo, unatoč iznimnim vremenskim neprilikama, sudjelovalo je 180 natjecatelja u svim kategorijama.

Pobjednici lige u muškoj juniorskoj konkurenciji: 1. mjesto osvojio je Marko Milovanović, AK Istra Pula, 2. mjesto Marko Ruba, AK Istra Pula, 3.mjesto Marko Jakačić, ISTRun. U juniorskoj konkurenciji kod žena je najbolja bila Noa Šajatović iz AK Istra Pula, 2. mjesto osvojila je Emma Fornažar, TK Pula, a 3. mjesto Lara Tomić, AK Istra Pula.

Kod seniora u muškoj konkurenciji najbolji je bio Banjamin Skok, ŠD 3šport iz Slovenije, 2.mjesto pripalo je Ljubi Zajkovski, DSR maraton – Uljanik, dok je 3. mjesto zaslužio naš maratonac Ivan Stanić iz TK Albona Extreme. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela naša Barbara Belušić iz AK Istra Pula, ispred Ede Peruško iz DSR maraton – Uljanik te Christine Fardell, DSR Fun&run, Švedska.

UKUPNI POBJEDNIK LIGE je Barbara Belušić, AK Istra Pula. Dodijeljene su i plakete za nastarijeg natjecatelja – Josip Nadenić Bepo, godište 1933., plaketa za najbrojniju ekipu – ISTRun, preko 50 trkača te plaketa za dugogodišnju suradnju i promicanjeIstarske zimske lige u trčanju – PLAVA LAGUNA d.d.

Ovo izdanje Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna startalo je 03. studenog prošle godine u Medulinu, nastavilo se u Poreču (17. studenog), Pazinu (01. prosinca), slovenskom Sečovlju (15. prosinca), Sv. Petru u Šumi (26. siječnja), Rapcu (26. siječnja), Novigradu (09. veljače) i Puli (23. veljače) te je okončano posljednjim kolom ove nedjelje u Vodnjanu, gdje je, nakon dječjih utrka, startala glavna utrka u 11 sati.

Liga je već prošle sezone poprimila i međunarodni karakter, što svjedoči o njezinoj popularnosti među ljubiteljima trčanja. Nakon završetka posljednjeg kola u Vodnjanu, Senad Hodžić, predsjednik udruge SD Trickeri, koja je ujedno i organizator Istarske zimske lige u trčanju, uručio je posebnu nagradu glavnom sponzoru utrke, Plavoj Laguni, za uspješnu trogodišnju suradnju i promicanje Istarske zimske lige u trčanju.

U ime Plave Lagune nagradu je primila Martina Novosel Dumičić, voditeljica brend marketinga, koja je tom prilikom rekla: “Iznimno smo sretni što smo dio ove lijepe priče kroz koju se promiče sportski način života i u zimskim mjesecima. O kvaliteti i popularnosti Istarske zimske lige trčanja najbolje govore brojni natjecatelji svih generacija koji sudjeluju u svakom kolu, i nedjelje rezerviraju za bavljenje sportom. Istarskoj zimskoj ligi trčanja želimo još mnogo uspješnih godina i još više natjecatelja te se veselimo svakoj budućoj suradnji u ovom hvalevrijednom projektu.”

REZULTATI:

JUNIORI muški
1. MJESTO- Marko Milovanović, AK Istra Pula
2. MJESTO – Marko Ruba, AK Istra Pula
3. MJESTO – Marko Jakačić, ISTRun
JUNIORI žene
1. MJESTO-Noa Šajatović, AK Istra Pula
2. MJESTO -Emma Fornažar, TK Pula
3. MJESTO -Lara Tomić, AK Istra Pula
SENIORI muški
1. MJESTO- Banjamin Skok, ŠD 3šport, Slovenija
2. MJESTO – Ljubo Zajkovski, DSR maraton – Uljanik
3. MJESTO- Ivan Stanić, TK Albona Extreme
SENIORI žene
1. MJESTO-Barbara Belušić, AK Istra Pula
2. MJESTO-Eda Peruško, DSR maraton – Uljanik
3. MJESTO-Christina Fardell, DSR Fun&run, Švedska
UKUPNI POBJEDNIK: Barbara Belušić, AK Istra Pula