Home STARE KATEGORIJE Općine - Raša Stožer civilne zaštite Općine Raša poziva građane na izradu propusnica – onima...

Stožer civilne zaštite Općine Raša poziva građane na izradu propusnica – onima kojima treba!

Stožer civilne zaštite Općine Raša, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, poziva sve građane koji imaju potrebu za propusnicama da podnesu zahtjev za izdavanjem iste.

Propusnice za izlazak i ulazak s područja prebivališta ili stalnog boravka (npr. Raša-Labin) izdaju se iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Obrazac zahtjeva objavljen je u prilogu ove obavijesti te se, u skladu s propisanim mjerama s ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, mole građani da zahtjeve prvenstveno šalju elektronskom poštom, na e-mail: nacelnica@rasa.hr 

Slijedom takvih zahtjeva, skenirane propusnice bit će i izdane elektronskim putem, na e-mail s kojeg je zahtjev primljen. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Iznimno, samo za građane koji zahtjev nipošto ne mogu dostaviti elektronskom poštom, ispred zgrade Općine bit će dostupni obrasci zahtjeva i zaprimanje istih u vremenu dežurstva općinske službe. 

Tako će već večeras, 23.03.20., biti organizirano dežurstvo od 19 do 21 sat, tijekom kojeg će se i izdati propusnice. Večeras će se primati zahtjevi vezani isključivo za skrb o djeci i starijima. Građane koji predaju zahtjeve osobno moli se za pridržavanje svih propisanih mjera, odnosno držanja razmaka. Također se mole da ponesu svoje kemijske olovke.

Dežurstvo će biti organizirano i sutra, 24.03.20., od 8.30 do 11.30 sati. O izdavanju propusnica vezanih za kupnju hrane i osnovnih potrepština Stožer civilne zaštite Općine Raša naknadno će obavijestiti građane.