Home OBRAZOVANJE Od danas, 27. travnja, možete ponovno posuđivati knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Od danas, 27. travnja, možete ponovno posuđivati knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Gradska knjižnica Labin počinje raditi s korisnicima u ponedjeljak, 27. travnja 2020. prema prilagođenom radnom vremenu i uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera fizičkog distanciranja propisanima od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

„Poštovani korisnici, prva faza rada uključuje samo uslugu posudbe i povrata građe.

Prema uputama za prevenciju širenja Covida 19, primorani smo zatvoriti Čitaonicu dnevnog tiska, također, u Studijskom odjelu neće biti moguć individualni rad, a i računala za korisnike na odjelima neće se moći koristiti.

Privremeno radno vrijeme je od PONEDJELJKA do PETKA od 9 do 15 sati.

VAŽNE UPUTE ZA KORISNIKE

  • Korisnici prilikom dolaska u Knjižnicu trebaju pratiti oznake za držanje razmaka od minimalno 2 metra, upute o korištenju dezinfekcijskih sredstava i općih pravila o higijeni.
  • Građa će se vraćati na za to označeno mjesto – u posudbenom odjelu Knjižnice.
  • U posudbenom odjelu Knjižnice moći će se istovremeno nalaziti maksimalno 3 korisnika.
  • Korisnici neće moći samostalno birati knjižničnu građu na policama, već će im željene naslove donijeti knjižničarke.
  • Moći će se posuditi 5 jedinica knjižne građe i 3 jedinice AVE građe.
  • Kako bismo ubrzali postupak posudbe i smanjili vrijeme zadržavanja unutar prostora Knjižnice, molimo korisnike da građu koju žele posuditi pronađu ranije u online katalogu katalog.gk-labin.hr i unaprijed naruče/rezerviraju pozivom na broj 852 257 ili pišu na e-mail Knjižnice posudba@gk-labin.hr. Dostupne su i e-knjige i mogu se posuditi i čitati koristeći digitalnu platformu iBiblos.
  • Knjižnična građa će prolaziti proces čišćenja i vremenski odmak od 72 sata prije svake iduće posudbe, čime će se eliminirati potencijalna opasnost od zaraze Covidom 19.
  • Za knjižnu građu koja je trebala biti vraćena nakon 10. ožujka 2020. neće biti naplaćena zakasnina do 1. 6. 2020.

Molimo korisnike da daljnje obavijesti o mogućim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prate na komunikacijskim kanalima Knjižnice i putem lokalnih medija.

Molimo Vas da se pridržavate navedenih uputa kako bismo čuvali sebe i jedni druge. Zahvaljujemo na razumijevanju!“, napisali su iz GK Labin.