Home SPORT Nogomet Općina Raša za dva županijska trećeligaša izdvaja 356 tisuća kuna – Paliska:...

Općina Raša za dva županijska trećeligaša izdvaja 356 tisuća kuna – Paliska: “Bilo bi neozbiljno u ovom trenutku govoriti o iznosima smanjenja”

Nakon Općine Kršan i Općine Svetvinčenat, na pitanje IstraSporta odgovorila je i načelnica Općine Raša Glorija Paliska. Prije nego pročitate odgovor, možda je korisno za čitatelje da znaju kako u toj lokalnoj samoupravi postoje dva županijska trećeligaša, NK Raša 1938 i NK Cement.

„Općina Raša provela je, prije pandemije koronavirusa, javni natječaj za sufinanciranje programa sportskih udruga. Za redovne godišnje aktivnosti osam udruga u području nogometa, stolnog tenisa, boćanja, juda i sportskog ribolova predviđeno je ukupno 486 tisuća kuna. Pritom se za nogometne klubove planiralo izdvojiti 356 tisuća kuna“, rekla je Paliska pa okončala:

„Izgledno je da će smanjenja dotacija biti, budući da se aktivnosti klubova ne održavaju kako je planirano, pa imaju i manje troškove. S druge strane, izgledan je utjecaj pandemije na punjenje Proračuna. U ovom trenutku bilo bi neozbiljno govoriti o konkretnim iznosima s obzirom na to da ograničenja traju i da je još puno nepoznanica.“