Home STARE KATEGORIJE Sport - NK Rudar Poraz Tičića na debiju i slavlje priznatih riječkih trenera

Poraz Tičića na debiju i slavlje priznatih riječkih trenera

Jedanaest je godina prošlo od debija priznatog riječkog trenera Borisa Tičića na klupi labinskog Rudara. Nakon sedam poraza u nizu pod trenerom Ninom Kosom, iskusni branič Robert Fable u najavi utakmice protiv Orijenta za novine rekao je da je „vrijeme i da njima sunce svane“, međutim, i na Krimeji je bilo „tmurno“ za Kovare.

Alen Orlović je pogodio u ranoj fazi utakmice, a onda se sat vremena igralo podosta dosadnog nogometa, uz dvije poluprigode gostiju, Cuculića i Blaškovića. U posljednjih 20 minuta Orijentaši zabijaju tri gola, od kojih je najljepši bio posljednji – prava majstorija tada mladog Aleka Đurića.

Ipak, treba reći da je nakon toga Tičićeva momčad upisala čak osam uzastopnih pobjeda pa se može reći da je riječki trener ostao u lijepom sjećanju kod navijača Rudara, pogotovo ako se izuzme financijska strana.

RIJEKA – Stadion Krimeja – Gledatelja: 200 – Sudac: Kozina – III HNL ZAPAD

ORIJENT – RUDAR 4:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Orlović 11′, 2:0 Cardozo Galhardo 70′, 3:0 Bajramović 75′, 4:0 Đurić 78′

ORIJENT: Hasanbegović, Erceg (71. De Souza), Orlović, Jergović, Starčević, Petranović, Tomić, Đurić, Bajramović (73. Radomir), Jasprica (46. Cardozo Galhardo), Rudan

RUDAR: Funčić, Šarin, Fable, Munjas, Kovačević V., Lepinjica, Hodžić (73. Bagavac), Cuculić (46. Kovačević Z.), Fejzić, Blašković (73. Kurtić), Dobrić


Rudar je zanimljiv susret igrao i na današnji dan 1990. godine. Iz današnjeg pogleda, igrao je s momčadi koja je u sebi imala mnoštvo budućih trenera. Protivnik je bio riječki Lučki Radnik, a u njegovom sastavu igrali su Nenad Sušanj, Elvis Brajković, Zvjezdan Radin, Vjekoslav Miletić, Dragan Štulić i Rodion Gačanin, sve redom danas priznati treneri s riječkog područja.

Za Rudar su u tom porazu 2:0 nastupali: Licul, Atanasković, Faraguna, Kos, Bembić, Radolović, Miskić, Golja, Buršić (Diači), Lazarević (Šumberac) i Josipović.