Home SPORT Nogomet Požar, tri Labinjana u pazinskom dresu i ustoličenje Šumberca

Požar, tri Labinjana u pazinskom dresu i ustoličenje Šumberca

Zanimljiv datum za Rudar je u 23. travnja. Prije ravne 24 godine u Labinu se odigrala prijateljska nogometna utakmica između Rudara i Pazinke, a bila je zanimljivija od ostalih jer su u redovima gostiju igrala čak tri Labinjana: Dorijano Licul, Edi Golja i Eliđo Kos.

Rudar u sastavu Farkaš, Šibalić, Miletić, Kiršić, Bevčar, Radočaj, Jović, Josipović, Miskić, Bolterstein i Bagavac (Još su igrali: Batelić, Brečević, Lukež i Čekada) poravnao je u 72. preko jedanaesterca Milisava Jovića.

Pazinjani su poveli u 35. preko Deana Mostahinića, a osim njega i gornje trojke, boje „plavih“ branili su Pauletić, Jurić, Nadrošić, Brajković I., Rajc, Grabar i Soldatić dok su s klupe ušli Peter, Lakošeljac i Bakša.

Te je večeri Rudar zatekao i požar, uslijed neispravnog bojlera te je izgorila oprema labinskog trećeligaša, a šteta se tada procjenjivala na 25 tisuća tadašnjih maraka. Devet godina kasnije Rudari su preokrenuli prvenstveni susret protiv Halubjana, a bodove su nakon vodstva nogometaša s Viškova donijeli Igor Šarin i Matijas Černjul, na idealnu asistenciju Roberta Marasa.

Spomenimo i da je na taj datum Rudar 2010. promijenio trenera. Boris Tičić podnio je ostavku na mjesto prvog čovjeka struke, a momčad je preuzeo Valdi Šumberac, koji je prije toga smijenjen s pozicije trenera Istre 1961 nakon samo jednog proljetnog kola.