Home GOSPODARSTVO Premijer najavio relaksaciju mjera, prva faza kreće 27. travnja

Premijer najavio relaksaciju mjera, prva faza kreće 27. travnja

Andrej Plenković jučer je stao pred novinare nakon sastanka užeg kabineta Vlade koji je počeo u 16 sati. Na sastanku je utvrđen plan relaksacije mjera a njih će, kako je upravo najavio premijer, predstaviti javnosti danas u 13 sati, piše Telegram.

Kako kaže, mjere su usuglašene. “Zdravstveno-restriktivne mjere su dale rezultate. U postupno reaktiviranje gospodarskih aktivnosti idemo s postepenim ublažavanjem”, rekao je premijer. “Cilj je da ostvarimo i gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva pa sukladno tome i prihoda u pročun”, rekao je.

Kako je najavio, relaksacija mjera će ići u tri faze. “Idemo s faznom reaktivacijom, u tri faze”, rekao je. Prva kreće 27. travnja, druga 4. svibnja, a treća 11. svibnja.

Više detalja nije htio iznositi, sve će, kako je rekao, objasniti danas u 13 sati. Novinari su ga na kraju pitali i o izboru novog državnog odvjetnika. Kako kaže, o tome će se sutra razgovarati na Vladi. “Dobili smo šest kandidata, imamo 5-6 ministara koji su vezani za ovu temu, imat ćemo razgovore s kandidatima i nakon toga donijeti odluku”, rekao je premijer.