Home STARE KATEGORIJE Labin - Gradonačelnik Trećina plaće za kupnju zaštitne zdravstvene opreme za medicinsko osoblje

Trećina plaće za kupnju zaštitne zdravstvene opreme za medicinsko osoblje

Danas je gradonačelnik Glavičić u Viber grupi osnovanoj za ove potrebe pohvalio pozitivne vijesti koje nam stižu o borbi s koronavirusom na našem poluotoku i zahvalio se građanima na njihovom doprinosu. Naime, u Istri drugi dan za redom nema novooboljelih (ukupno 4. put u ovom tjednu). Također, u poruci je istaknuo kako osim borbe s COVID-10, paralelno vodimo jednu drugu, jednako tešku borbu. Borba je to za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti, a smatra kako teret moramo svi zajedno podijeliti, kako privatni, tako i javni sektor.

Upravo zato, da pokažu solidarnost i humanost, istarski gradonačelnici, zajedno sa županom, i svim zamjenicima, donirat će trećinu svoje plaće za kupnju zaštitne zdravstvene opreme za medicinsko osoblje, sve dok traje borba s pandemijom.

U nastavku prenosimo kompletan tekst objavljen u Viber grupi. Ukoliko još niste član, možete joj pristupiti ovdje.

“Dragi svi,

Stižu nam sve bolje vijesti po pitanju borbe protiv korone. U Istri drugi dan za redom nema novooboljelih (ukupno 4. put u ovom tjednu). Pravodobno i odgovorno reagiranje svih nas donosi rezultate. Najugroženija hrvatska regija danas je po broju oboljelih iza Zagreba, Splita, Osijeka… 

Prije svega zbog odgovornosti i savjesnosti građana, zbog vas. Bravo Istra! ❤

Paralelno s time vodimo jednu drugu, rekao bih, jednako tešku borbu.

Borbu za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti. Teret moramo svi zajedno podijeliti: i javni i privatni sektor.

Upravo zato, da prije svega pokažemo solidarnost i humanost, istarski gradonačelnici, zajedno sa županom, i svi zamjenici, donirat će trećinu svoje plaće za kupnju zaštitne zdravstvene opreme za naše medicinsko osoblje, sve dok traje borba s pandemijom.

Naši će vijećnici, zajedničkim dogovorom svih strana u gradskom vijeću, napraviti isto i odreći se svojih naknada te donirati za istu stvar.

Svi oni koji sudjeluju u radu nadzornih odbora ili upravnih vijeća, svoje će naknade dobrovoljno prepustiti potrebitima.

I za kraj, svjesni smo da je smanjivanje plaća u gradskoj upravi, gradskim ustanovama i gradskim firmama neminovno. Rade se stabilizacijski programi i idući tjedan počinju razgovori sa socijalnim partnerima.

Živimo u teškim vremenima, u kojima da bismo preživjeli, moramo donositi teške odluke. Racionalne, hrabre i odlučne.

Stari način života je iza nas, zajednički se borimo za opstanak. Samo sudjelovanjem svakoga od nas možemo pobijediti!”