Home OPĆINE Kršan Valdi Runko: Nogometnim klubovima pripada više od pola milijuna kuna, ne računavši...

Valdi Runko: Nogometnim klubovima pripada više od pola milijuna kuna, ne računavši vodu, struju i održavanje terena…

Valdi Runko, načelnik Općine Kršan

Portal IstraSport ovih dana pokušava doznati informacije od lokalnih samouprava u vezi financiranja nogometnih klubova koji su nekako najviše zastupljeni u proračunima manjih lokalnih samouprava. U nastavku pročitajte tekst s IstraSporta…

Ovih dana poslali smo upite čelnicima nekih općina koje godinama „servisiraju“ županijske nogometne klubove, a danas su nam se javili prvi predstavnici lokalnih samouprava. Kratak, ali i veoma jasan, bio je Valdi Runko, načelnik Općine Kršan.

„Za sport, u globalu izdvajamo na godišnjoj razini oko 750 tisuća kuna, a nogometnim klubovima pripada više od 500 tisuća, ne uračunavajući potrošnju energije, vode, održavanje terena i slično. Smanjenja će svakako biti, i iz razloga ne održavanja redovnih aktivnosti, a i zbog smanjenja prihoda općinskog proračuna”, rekao je Runko, a na naše pitanje koliko će biti smanjenje, odgovorio za kraj:

“Danas to mogu samo procijeniti, ali je to nerelevantno. Još uvijek traju ograničenja uvjetovana pandemijom virusa pa ne mogu dati ocjenu i procjenu na razini godine“, dovršio je Runko.