Home Umjetnost Umjetnost HR i Svijet Crowdfunding kao spas od korone

Crowdfunding kao spas od korone

Mnogi su se organizatori javnih događaja u ovim nepredvidljivim vremenima našli u vrlo nezavidnoj situaciji. Jasno je da se svi brinu o svojoj financijskoj konstrukciji, no dok neki u svemu tome okreću leđa svojoj publici (kao što je to primjerice jedan od većih hrvatskih festivala), drugi nastavljaju graditi dobar odnos sa svojom publikom bivajući potpuno otvoreni o situaciji festivala.

Najbolji je primjer slovenski Punk Rock Holiday, jedan od najprepoznatljivijih malenih festivala koji je ove godine trebao doživjeti deseto izdanje. Vidljiv je bio trud koji svake godine ulažu u festivalski lineup, što je publika itekako znala prepoznati, pa je tako svake godine privlačila publiku ne samo iz Slovenije, već i iz drugih zemalja Europe. No, oni su pažljivo ograničavali rast, istovremeno ne želeći izgubiti tu toplu, skoro pa i obiteljsku atmosferu festivala.

Kako su nedavno prenijeli na svojim stranicama, trebat će dugo vremena festivalu da se financijski oporavi, jer već ih sljedeće godine čeka novo izdanje, a većina festivalskih troškova, poput promocije i druge pretprodukcije ovogodišnjeg festivala, već je učinjena i plaćena.

S obzirom na to da im se publika cijelo vrijeme javljala s ponudama da im pomognu na bilo koji način, obasipajući ih i porukama podrške, organizacija festivala došla je na ideju crowdfundinga kako bi bar malo umanjili financijsku štetu. Svjesni su da je cilj od 200.000,00 eura vrlo visok, ali napominju da im je svaki euro od velike važnosti. Trenutno su prikupili 33.620,00 eura, a do kraja kampanje je ostalo 25 dana. Pomoći im možete kupnjom paketa čije se cijene kreću od 15, pa do 105 eura.

Želite li i vi pomoći festivalu, u crowdfunding kampanju se možete uključiti ovdje.