Home LABIN Medžlis islamske zajednice Labin objavio upute i lokaciju obavljanja bajramske molitve

Medžlis islamske zajednice Labin objavio upute i lokaciju obavljanja bajramske molitve

Danas nam je stigla obavijest u ime “Medžlis islamske zajednice Labin” o uputama i lokaciji obavljanja bajramske molitve. Prenosimo Vam priopćenje koje potpisuje imam Hazim ef. Bećirović.

„Obavještavaju se članovi Medžlisa Islamske zajednice Labin, da će se zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Ramazanski Bajram namaz (molitva) klanjati u Velikoj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta“ kraj Srednje škole u Labinu, nedjelja 24.05.2020. s početkom u 06:15 sati.

Dvorana će biti otvorena u 05:30 sati. Sabah namaz – jutarnja molitva klanjat će se u mesdžidu na Vinežu u 04:45 sati. Zbog situacije oko pandemije koronavirusa, dužni smo se pridržavati slijedećih naputaka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske:

  • Abdest (vjersko pranje) treba obaviti kod kuće jer će sanitarni čvor biti zatvoren i neće biti dozvoljen za korištenje
  • Prije ulaza u dvoranu dezinficirati ruke sa već postavljenim dozatorima
  • Biti će označena pozicija za svakog klanjača gdje će obavljati namaz (molitvu) vodeći računa o distanci od 2m u svim pravcima
  • Preporučuje se nošenje maski
  • Zabranjuje se rukovanje prije i poslije namaza
  • Obaveza je da svaka osoba sa sobom ponese prostirku /klanjačicu ili serdžadu/ za obavljanje namaza – molitve

Poštovani članovi Medžlisa Islamske zajednice Labin, molimo Vas da se strogo pridržavate navedenih naputaka“, stoji u priopćenju.