Home HRVATSKA I SVIJET MUP objavio informacije o mogućnostima ulaska u Republiku Hrvatsku

MUP objavio informacije o mogućnostima ulaska u Republiku Hrvatsku

Photo by Anton Sharov on Unsplash

S obzirom na ograničenja koja su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, MUP je na svojim web stranicama pod kategorijom UZG COVID objavio odgovore na najčešća pitanja o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku. Za sada su informacije dostupne na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a u planu je proširivanje i na druge jezike.

Turisti moraju imati samo potvrdu rezervacije usluge smještaja

Svi strani državljani koji imaju rezerviran turistički smještaj u Republici Hrvatskoj, mogu ući u Hrvatsku. Od dokumentacije koju moraju imati za ulazak u RH je samo potvrda rezervacije smještaja u smještajnom objektu bilo kojeg tipa. To se odnosi na potvrdu rezervacije smještaja svih pružatelja usluge smještaja/sve vrste smještaja, ali i ugovor o zakupu u kampu, ugovor o stalnom vezu u luci nautičkog turizma, potvrda o rezervaciji za vez u luci nautičkog turizma ili vaučer putničke agencije.

Ukoliko gosti odlaze u smještajne jedinice kojima su vlasnici, potrebno je pokazati vlasnički list, kupoprodajni ugovor ili drugu dokumentaciju iz koje proizlazi da je vlasnik nekretnine ili plovila. U tom slučaju, bit će omogućen ulazak njima i njihovim obiteljima.

Nema više obvezne samoizolacije za sve

Iz MUP-a ističu kako se mjera samoizolacije više ne određuje svim putnicima na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, no moguće ju je odrediti samo pojedincima za koje se graničnom kontrolom utvrdi da su bili u kontaktu s osobom oboljelom od COVID-19.

Prilikom ulaskom u zemlju, granična policija će svima uručiti letak s uputama i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih su dužni pridržavati se idućih 14 dana.

Više informacija možete dobiti ovdje.