Home SPORT Nogomet RUDAROV NA DANAŠNJI DAN | Blašković pogodio finale Kupa Istre te dva...

RUDAROV NA DANAŠNJI DAN | Blašković pogodio finale Kupa Istre te dva drugoligaška susreta protiv Dalmatinaca

Teren težak, natopljen vodom. Tako su novine pisale te 1993. godine kada su igrači Jadrana iz Ploča uzeli bod u Labinu, ispred 300-tinjak gledatelja. Bilo je 1:1 jer je Elvis Vidak doveo Rudar u vodstvo u drugoj minuti, a gosti poravnali u 46. minuti.

Za Labin (ne Rudar) su igrali Licul, Terković, Rajkić, Hodžić (Miskić), Kos E., Fonović (Golja), Macura, Josipović, Vidak, Milosavljević i Rabar. Inače, daleko najbolji igrač na tom susretu bio je gostujući golman Đelilović.

Godinu kasnije bilo je na današnji dan na labinskom stadionu 500 ljudi, a gostovao je Split. Sastav – sličan. Licul, Terković, Ivančić, Hodžić, Kos E., Josipović, Čupić (Šumberac), Macura, Cupač, Milevoj i Jović (Rajković). Bio je to susret gdje su braniči donijeli trobod. Najprije je Eliđo Kos u 59. poništio vodstvo Splićana da bi u 72. minuti Mladen Ivančić iz blizine donio pobjedu.

Iako je bilo podosta utakmica Rudara na ovaj dan, jedna od zanimljivih je i ona iz 2007. Kasnije trener Ližnjana Damir Pačić bio je sudac, a Rudar i Jadran igrali su polufinale Kupa Istre. Marin Blašković je u 30. minuti donio Kovarima finale.

RUDAR: Batelić, Šarin (64. Cuculić), Kalanj, Munjas, Kovačević, Burul, Fable, Barišić (81. Fejzić Ad.), Miletić, Blašković (88. Jajčević), Fejzić Al. (46. Okić)

JADRAN: Mofardin, Belušić, Gržentić, Grgurić (46. Brljafa), Ivetac, Simonović (46. Biondić), Šakota, Ereiz, Čabraja (82. Mujčinović), Milić, Mingon