Home SPORT Nogomet RUDAROV NA DANAŠNJI DAN | U Labinu je igrao i današnji trener...

RUDAROV NA DANAŠNJI DAN | U Labinu je igrao i današnji trener Istre 1961

Deveti svibnja je datum koji je Rudaru donio zanimljive utakmice. Prije 27 godina, te 1993. gostovao je u Metkoviću kod Neretve za koju je branio Enver Jakirović, otac danas poznatog trenera Sergeja. No, susret je obilježio „nokaut“!

Trener domaćina odlučio je pred kraj utakmica, iako već isključen, ući u teren i odgurnuti suca Milu Bokanovića iz Zadra. No, nije tu sve završilo, već je Bokanović boksačkim udarcem srušio domaćeg trenera na pod, a policija je spriječila ulazak navijača u teren i eventualnu životnu ugrozu suca.

Za Rudar su igrali Licul, Terković, Rajkić, Hodžić (65. Rajković), Kos, Milosavljević, Macura, Josipović, Rabar, Milevoj i Vidak, a susret je završen 2:2. Rudar je poveo golovima Vidaka u 35. te Kosa iz jedanaesterca u 46. minuti, ali su Metkovci do kraja poravnali.

Godine 2009. Rudar je bio veoma snažan pa domaća pobjeda od 4:1 protiv velikogoričkog Radnika nikog nije čudila. Zoran Kovačević zabio je dvaput, a po jedan su dodali Sanjin Puh i Marko Lepinjica. Raritet s te utakmice je taj što su u sastavu Radnika bili Ivan Prelec i Damir Grlić, danas trener i pomoćni trener jedinog istarskog prvoligaša.

Za Rudar su te 2009. igrali Funčić, Šarin, Fable, Munjas, Kovačević V., Lepinjica, Kovačević Z. (65. Cuculić), Fejzić, Blašković (70. Biočić), Puh (59. Juričić) i Dobrić.