Home LABIN Labin - ostalo Bivši labinski gradonačelnik Tulio Demetlika drugi na listi Restart koalicije u osmoj...

Bivši labinski gradonačelnik Tulio Demetlika drugi na listi Restart koalicije u osmoj izbornoj jedinici!

Čelnici stranaka RESTART koalicije Davor Bernardić (SDP), Krešo Beljak (HSS), Silvano Hrelja (HSU), Anka Mrak Taritaš (GLAS), Boris Miletić (IDS), Darijo Vasilić (PGS) i Goran Aleksić (SNAGA) predali su u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu liste kandidatkinja i kandidata za zastupnice i zastupnike u Hrvatskom saboru.

Inače, Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić izjavio je u utorak nakon sklapanja dogovora između koalicije te IDS-a i PGS-a o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima kako je Restart koalicija s novim saveznicima jedina alternativa i snaga za promjene.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić tom je prigodom istaknuo kako su se najrelevantnije stranke lijevo-liberalnog centra okupile oko cilja da se formira progresivna Vlada koja će Hrvatsku maknuti s puta nacionalizma i gospodarske stagnacije.

“U tom procesu, primarni cilj IDS-a bio je osigurati da Istra dobije ono što zaslužuje”, kazao je Miletić dodajući da je „Istra često zakinuta upravo zbog svoje razvijenosti“.

“Istra je u mnogo čemu korak ispred ostatka Hrvatske i naš je cilj standarde dosegnute u Istri preslikati na ostatak Hrvatske, a Istru dodatno osnažiti, u svakom pogledu. Pobijedimo li na izborima 5. srpnja, otvara nam se put da započnemo proces decentralizacije Hrvatske. Način na koji se upravlja u Hrvatskoj ne donosi nikakve rezultate, i umjesto da država ponudi rješenja, ona lošim upravljanjem stvara nove probleme”, poručio je predsjednik IDS-a zaključivši:

“Decentralizacija je jedina garancija gospodarskog napretka i oko toga ovoga puta u lijevo-liberalnom bloku nema dileme. Hrvatska će se decentralizirati, a korist od toga će imati svi građani kroz bolje, brže i kvalitetnije usluge te sve hrvatske regije, ponajprije Istra.”

Spomenimo i da su kandidati IDS-a na zajedničkoj listi Tulio Demetlika na drugom mjestu, Katarina Nemet na četvrtom, Marin Lerotić na šestom te Emil Daus na 12.mjestu kandidacijske liste koji će tako tražiti preferencijske glasove.