Home OBRAZOVANJE Digitalni plakat “Matija Vlačić Ilirik nakon 500 godina ponovno na turi po...

Digitalni plakat “Matija Vlačić Ilirik nakon 500 godina ponovno na turi po Njemačkoj

Tijekom online nastave sukladno naputku Ministarstva  profesorica njemačkog jezika Elviana Frančula Tenčić radila je puno projekata s učenicima SŠMB-a. Puno ih je bilo jako uspješnih, ali jedan je zaista poseban i aktualan.

Radi se o digitalnom plakatu kojega  su izradili  gimnazijalci 3.o i 3.f razreda: Marija Lalović, koja je izradila grafički dizajn i koordinirala projekt, Chiara Golja, Marija Lalović, Luka Hrvatin, Ania Kršulja, Tara Radović, Mateo Dobrić i Paola Pamić, kao autori prezentacija i popratnih tekstova.

Još dok je trajala redovna nastava profesorica Frančula Tenčić dogovorila je s Dijanom Muškardin, profesoricom povijesti i koordinatoricom za Zavičajnu nastavu, da će učenici na nastavi njemačkog jezika (1. i 2. strani jezik) raditi nešto što bi se uklopilo u projekt Zavičajne nastave s temom Matije Vlačića  Ilirika. Ideja je bila da Matija Vlačić u današnje doba opet posjećuje gradove u kojima je nekad živio, ali ovaj put kao bloger.

U svom blogu predstavlja  te gradove te komentira  promjene s obzirom na vrijeme u kojem je on živio, a također i situacije  na svom putu.  Učenici  su  izradili  power point prezentacije za  svaki  grad, a koje  se otvaraju  kad  se klikne  na pojedini grad (najprije se dobije slika grada s komentarom  Matije Vlačića,  a još  jednim  klikom  na sredinu  fotografije otvara se  cijela PPT.

Na plakatu postoji i link koji vodi do starih crteža kako su gradovi izgledali pred 500 godina, te još jedan link koji vodi do bloga Matije Vlačića, gdje se nalaze njegovi komentari o  hrani, smještaju, prijevoznim sredstvima tijekom puta  i slično. Svakako pogledajte!

Digitalni plakat “Matthias Flacius Illyrikus nach 500 Jahren wieder In Deutschland auf Tour” OVDJE!