Home ISTRA Gospodarstvo Istre Istarska županija pokrenula inicijativu za oživljavanje turizma u Istri

Istarska županija pokrenula inicijativu za oživljavanje turizma u Istri

S obzirom da je ove godine situacija s koronavirusom utjecala ne samo na odgađanje sezone, već i na zatvaranje brojnih sadržaja i mnogih atrakcija, Istarska županija je putem svog Upravnog odijela za turizam pokrenula inicijativu za oživljavanje Istre. Uz Inicijativu pod nazivom “Otvaranje turističke godine 2020.” u subotu 13. i u nedjelju 14. lipnja od 10 do 18 sati diljem Istre preko 50 pružatelja turističkih usluga nudit će svoje usluge uz 50% popusta ili potpuno besplatno.

Kako prenosi portal hrturizam.hr, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin rekao je kako su upravo na ovakav način htjeli obilježiti povratak Istre turizmu i to prije službenog otvaranja europskih granica, koje će se po svemu sudeći dogoditi 15. lipnja.

U inicijativu se uključilo preko 50 pružatelja turističkih usluga, a svi zainteresirani tako mogu posjetiti brojne sadržaje: adrenalinske parkove, muzeje, kaštele, špilje, zaštićena područja, tematske kuće i ostale atrakcije i doživljaje, te vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se odazvali pozivu.

Odlična je to prilika za domicilno stanovništvo da bolje upozna svoju okolinu, a što sve možete posjetiti, možete provjeriti na linku.