Home Umjetnost Umjetnost Labin Nova tripartitna izložba mladih autora u DKC-u Lamparna

Nova tripartitna izložba mladih autora u DKC-u Lamparna

U petak se otvara posljednja tripartitna izložba u Društveno-kulturnom centru Lamparna.

U sklopu ciklusa izložbi mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika otvara se izložba labinskog fotografa Matea Goba pod nazivom “Terris magis omnibus”, dok se ciklus izložbi mladih, nadolazećih, domaćih i stranih suvremenih umjetnika nastavlja izložbom crteža Romine Tominić, naziva “Retropisi”, te zvučno-kinetičkom instalacijom „Titrajni dijalozi labinskog podzemlja“ Filipa Borellija.

Serijom fotografija nazvanoj „Terris magis omnibus“ Mateo Gobo prikazuje (nad)naravnu ljepotu istarskog krajolika, služeći se standardnom kamerom na dronu. Igrajući se i eksperimentirajući sa snažnim koloritom boja istarskog krajobraza, Gobo dolazi do traga apstrakcije koja gledatelju daje potpunu slobodu maštanja, potiče ga da se opusti i promišlja o prirodi na drugačiji, estetsko-umjetnički način.

Romina Tominić predstavit će se ciklusom crteža “Retropisi”, koji se nastavlja na dugu tradiciju spajanja “riječi i slike”. Prema njenim riječima “radovi predstavljaju jezične formacije u kojima se različiti pojmovi preklapaju u pojedinim slovima, čime se na razini znaka približuju, ponegdje identificiraju, a poneki tvore i hibridne pojmove”.

Zvučno –kinetička instalacija „Titrajni dijalozi labinskog podzemlja“ vizualizacija je prostornog zvuka labinskog rudničkog podzemlja. Oblikovana oko kinetičko-zvučno-svjetlosnih skulptura, koje zajedno čine umjetničku instalaciju, ona donosi perspektivu znanstveno-umjetničkog diskursa u službi spajanja zvuka i prostora kroz jedinstven medij. Prevođenjem prostora u zvuk i samog zvuka u vibraciju, tj. titraj, dobiva se zvučna slika rudnika. Titrajni odnosi frekvencija svjetlosti i vibracija konca na membrani zvučnika predstavljaju dijalog prostorija labinskog podzemlja. Izložba je to umjetnika Filipa Borellija.

Sve tri izložbe otvaraju se u petak, 26. lipnja u 21 sat i ostaju otvorene do 10. srpnja 2020., radnim danom (ponedjeljak – petak) od 10 – 14 sati.