Home HRVATSKA I SVIJET Rijeka i Lokomotiva odigrali derbi bez pobjednika

Rijeka i Lokomotiva odigrali derbi bez pobjednika

16.06.2020., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga 19/20. HNK Rijeka - Lokomotiva. 29. kolo, stadion Rujevica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke i Lokomotive remizirali su odigravši 2:2 u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Igrala se 78. minuta. Smolčić je ubacio, Andrijašević je bio najviši, lopta se od poda odbila savršeno i završila u mreži – 2:1!

Samo nekoliko minuta nije uslijedio je duel Tucija i Capana u kaznenom prostoru Rijeke. Batinić je provjerio situaciju na sugestiju VAR-a, te dosudio kazneni udarac za Lokomotivu i drugi žuti karton za Capana!

Karačić je u 84. minuti poentirao s bijele točke – 2:2.

Rijeka je dobro krenula u utakmicu Čolak je dvaput (4′, 9′), nakon duplog pasa s Halilovićem odnosno dodavanja Smolčića, bio blizu da izbije sam pred gol Lokomotive. Jednom je lopta pobjegla, a u drugoj prilici vratar Lokomotive Grbić bio je brži.

U 12. minuti braniči Rijeke sami su sebi zakomplicirali život. Uzuni se našao pred golom Rijeke, ali umjesto udarca iz uskog kuta odigrao je povratnu loptu. Na kraju samo korner za Lokomotivu koji nije donio priliku gostima.

U 21. minuti Smolčić je odlično odigrao za Lončara koji je ubacio, a Kovačić uklizao i izbio u korner.

Rijeka je blizu gola bila u 31. minuti. Halilović je ubacio iz kuta, Velkovski je bio brži od Grbića, ali lopta je otišla pored gola.

I onda je stigao gol Lokomotive u 36. minuti. Nakon jedne duge lopte Kastrati je pobjegao, ušao u kazneni prostor i uspio provući loptu ispod noge Pandura – 0:1.

Rijeka je do kraja prvog poluvremena imala još jednu priliku. Mersinaj je pogriješio, Lončar uspio uzeti loptu. Grbić je istrčao s gola i izbio loptu s ruba kaznenog prostora. Lopta se odbila do Lepinjice koji je pokušao iz prve iskoristiti odsutnost vratara s gola, ali braniči Lokomotive blokirali su pokušaj.

Rijeka je dobro otvorila nastavak. U 47. minuti Lončar je ubacio, lopta je ponovo izašla van kaznenog prostora. Braut je ubacio, lopta je došla do Andrijaševića koji je pucao iz okreta, ali Grbić je obranio.

Uslijedila s dva pokušaja Lepinjice s distance, a zatim je u 57. minuti Lončar sjajno ušao u kazneni prostor i ubacio. Lopta je došla do Brauta, koji je gurnuo za Halilovića, ali sve pokušaje blokirali su braniči Lokomotive

I onda je Lokomotiva mogla do drugog gola. Jedna brza akcija u 64. minuti,  Uzuni je izbio sam pred gol Rijeke, ali udarac je otišao pored gola.

Rijeka je taj propust kaznila u 66. minuti. Halilović je izveo korner, Velkovski pucao glavom. Grbić je kratko odbio, a Sterling Yateke koji je tek ušao u igru je poentirao – 1:1!

Hrvatski telekom 1. liga, 29. Kolo

Rijeka – Lokomotiva 2:2

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja 2584. Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 0:1 Kastrati (36′), 1:1 Yatéké (66′), 2:1 Andrijašević (78′), 2:2 Karačić (84′-11m)

Žuti kartoni: Andrijašević, Smolčić (Rijeka), Kastrati, Kovačić, Karačić, Halilović, Jakić, Kolinger (Lokomotiva).

Crveni karton: Capan (83′-drugi žuti) (Rijeka).

Rijeka: Pandur, Braut, Capan, Velkovski, Galović, Smolčić, Lepinjica (od 64′ Yatéké), Halilović, Lončar (od 85′ Gorgon), Andrijašević, Čolak (od 85′ Escoval).

Lokomotiva: Grbić, Marković, Kovačić, Uzuni, Petrak (od 55′ Jakić), Mersinaj, Cokaj (od 68′ Halilović), Kolinger, Kastrati, Tolić (od 68′ Tuci), Karačić.