Home SPORT Boćanje Sutra labinske boćarice kreću u obranu naslova – Grižančić: “Nadam se dobroj...

Sutra labinske boćarice kreću u obranu naslova – Grižančić: “Nadam se dobroj igri i prošlogodišnjem uspjehu”

Sutra 27. lipnja, i u nedjelju 28. lipnja, u Labinu se odigrava završnica Prve hrvatske boćarske lige za žene. Napomenimo da su do ovdje došle domaće boćarice te one iz Drenove, Čavle Škola Boćanja te Komiža.

Upravo potonja dva kluba igraju u subotu prvo polufinale, od 9:30 na labinskom gradskom boćalištu Šćiri. U 16:30 na rasporedu je drugo polufinale između Labina i riječke Drenove. Labinjanke su favoritkinje, ali u sportu se nikad ne zna…

„Igračice su spremne i nastupamo u kompletnom sastavu. Očekivanja su da obranimo prošlogodišnji naslov, iako treba stati na loptu jer se ipak radi o nastavku natjecanja nakon tromjesečne pauze što nije isto kao i kad se završnica odigrava u nekakvom normalnom slijedu odmah nakon završetka ligaškog natjecanja kada su igračice praktički u punoj formi. Ipak, ako odradimo kako znamo, mislim da neće biti problema“, rekao je na početku trener boćarica Labina Romano Grižančić.

„Također je došlo do izmjene propozicija jer se ne igraju trojke nego ukupno četiri dvojke pa se i tome treba prilagoditi, a isto tako izmjenom propozicija izgubili smo prednost u slučaju neriješenog rezultata, iako smo bili uvjerljivo prvi na ljestvici u regularnom dijelu prvenstva“, objasnio je Grižančić te završio:

„Zbog same situacije s korona virusom neće biti ni gledatelja pa će sigurno izostati i podrška naše publike, ali sve u svemu nadam se dobroj igri i prošlogodišnjem uspjehu.“ Napomenimo još da se u nedjelju finale igra od 14 sati, a da je podjela medalja na rasporedu oko 19 sati.