Home ISTRA Sport IS Znate li što je Everesting? Biciklist pazinskog kluba s kolegama napravio veliki...

Znate li što je Everesting? Biciklist pazinskog kluba s kolegama napravio veliki podvig!

Jedan od posljednjih izazova o kojima se jako puno priča među biciklističkom populacijom je Everest-ing. Kako jednostavnim riječima objasniti Everesting? To je vožnja gore i dolje istim usponom dok ne dođete do nadmorske visine od 8.848 m što je jednako vrhu Everesta.

Uspon može biti kratak ili dug i bilo kojeg uspona, ali sve to će diktirati koliko dugo, koliko ponavljanja i u osnovi koliko će biti težak vaš pokušaj savladavanja Everesta.

Izazov Everesting relativno je nov u svijetu sporta, no njegova popularnost iz dana u dan raste velikom brzinom. Koncept Everestinga zaludio je sportaše i ovisnike o adrenalinu, kao i one željne stalnog dokazivanja jer se izazov može odraditi bilo kada i na bilo kojoj planini na svijetu, a cilj izazova je penjanje na ukupno 8.848 m, što odgovara visini planine Mount Everest.

Lorenzo Marenzi, član pazinskog Meridiana Kamen Team-a, odvažio se na ovaj pothvat zajedno s braćom Kvasina, kolegama biciklistima. Za uspješan završetak izazova su se gotovo 13 puta popeli na Sljeme, za što im je trebalo 14 sati i 25 minuta. Marenzi i dečki su na kraju prešli ukupno 306 km i 9391 m, što je gotovo 550 m više od potrebnog.

Vožnja je trenutno na službenoj provjeri, za vjerovati je da će uporna trojka biti uskoro uvrštena u Everesting Hall of fame.