Home KULTURA Glazba Domenica: “Obožavam Istru, ljude, neopisive krajolike i vaše specijalitete, a Labin je...

Domenica: “Obožavam Istru, ljude, neopisive krajolike i vaše specijalitete, a Labin je na popisu želja!”

Domenica Žuvela mlada je glazbenica koja je svoju karijeru započela kao prateći vokal u bendu Madre Badessa, prije nego se na Splitskom festivalu s pjesmom „Kad sam s tobom“ predstavila svima u Hrvatskoj. Simpatična Velolučanka godinu kasnije s Damirom Kedžom osvaja Splitski festival s pjesmom „Mi protiv nas“.

Međutim, mnogi će reći da je „Vidi se iz aviona“ njen najveći hit, na Youtube pregledan više od 11 milijuna puta. U Dalmaciji Domenica je već itekako obožavana, a u Istri je rjeđe, pa smo povodom izlaska nove pjesme „Zovi“ ugodnu i veoma pristupačnu Domenicu zamolili za par odgovora…

Prije par dana izašla je pjesma ‘Zovi’. Kakav je osjećaj ne moći izvoditi pjesmu pred svojom publikom? Kako provodiš vrijeme u ovoj aktualnoj, neobičnoj, situaciji?

Neobično je, pogotovo jer je ljeto za nas glazbenike doba godine kada najviše radimo. Možda je ovo ljeto baš zbog toga i posebno, zato pokušavam maksimalno iskoristiti svaki trenutak za uživanje, ali i odmor.

Naravno da mi fale koncerti i publika, ali ne preostaje ništa nego da se naviknemo na novonastalu situaciju i nadati se da će se stvari što prije vratiti u normalu.

Imaš li najdražu svoju pjesmu? Je li ti neka draža od drugih?

Uz svaku do sada snimljenu pjesmu sam se vezala i teško mi je izdvojiti samo jednu. ‘Zovi’ je najnovija, najsvježija i zadnjih par mjeseci sam posvećena samo njoj tako da je definitivno jedna od najdražih.

Uz nju moram spomenut i ‘Nema te svit’ pjesma za koju sam spot snimala u rodnoj Veloj Luci i koja mi je najviše prirasla srcu zbog teksta, ali i cijele priče oko nje.

Izdvajaš se od ostatka estrade, barem većeg dijela, ostajući decentna u svojim spotovima i objavama – koliko je teži taj put do uspjeha?

O tome nisam razmišljala jer se uvijek vodim prema tome da se ja dobro osjećam i da stojim iza toga. Takva sam privatno i poslovno, pa mi je drago da ljudi prepoznaju tu neku ‘normalnost’. Možda je teži put, možda ne, ali u svakom slučaju je moj.

Jesi li ikad bila i nastupala u Istri? Imaš li najdraži dio Istre, nešto što bi voljela posjetiti?

Obožavam Istru, ljude, neopisive krajolike i istarske specijalitete. Nastupala sam, ali samo kao dio benda Madre Badessa. Nadam se uskoro i nekom samostalnom koncertu.

Jesi li ikad posjetila Labin i Labinštinu, mogu li se tvoji obožavatelji ovdje nadati tvom dolasku?

Labin je definitivno na popisu želja! Rado bih voljela tamo održati koncert. Nadam se da se uskoro vidimo!