Home OPĆINE Kršan Općina Kršan smanjila dotacije za svoje udruge, racionalizacija troškova spustila nogometašima više...

Općina Kršan smanjila dotacije za svoje udruge, racionalizacija troškova spustila nogometašima više od 250 tisuća kuna!

Valdi Runko, načelnik Općine Kršan

Javni poziv Općina Kršan je objavila 10.veljače 2020.godine, a rok za podnošenje prijave bio je 13. ožujka 2020. godine. Slijedom novonastale situacije uzrokovane SARS-COV2 virusom Općina Kršan bila je prisiljena pristigle ponude otvoriti tek u lipnju 2020. godine.

Naime, zbog proglašenja epidemije bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19), Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 19. ožujka 2020. godine donio je Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Uslijed primjene navedene Odluke, zbog otkazivanja i ograničavanja velikog broja sportskih, kulturnih i ostalih manifestacija Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa, projekata, aktivnosti i manifestacija koje se financiraju iz Proračuna općine Kršan za 2020. godinu, smanjilo je dotacije za Udruge koje su se prijavile na javni poziv.

Najviše je izgubio onaj tko je i najviše primao, NK Potpićan, čija dotacija sada za 2020. godinu iznosi 180 tisuća kuna, za razliku od prethodnih gotovo 318 tisuća kuna. Gotovo na polovicu, s 210 na 110 “pali” su i nogometaši Plomina, a osim njih, “udarac” je doživjela i kultura pa će KUD Ivan Fonović Zlatela umjesto dosadašnjih 80 tisuća kuna primiti 30 tisuća manje u tekućoj godini.