Home KOLUMNE Priroda i društvo PRIRODA I DRUŠTVO | Drage ovčice…

PRIRODA I DRUŠTVO | Drage ovčice…

PIŠE: Elvis Rajković

Drage ovčice, jeste li bar imalo svjesni da Vi svirate onako kako Vam politički vrh i mediji dirigiraju? Prije 3 mjeseca, prvi val korone, sve zatvoreno, Ali…

Maske nisu obavezne, ne ne… Znate zašto? Jer ih nije bilo ovčice moje drage. Ali bili ste svi kao kanarinci u krletkama zaluđeni tim stranim virusom. Što se dešava danas? Puno više zaraženih, krcata država turistima, Ali maske su obavezne…

Da da, znate li zašto? Jer ih ima ovčice moje. Dobili smo mnoge donacije pa je šteta nešto ne zaraditi na narodu. Jeste li svjesni da 80% Vas nosi krive maske koje i pravilnim nošenjem ne štite od virusa, a kamo li Vi koji krivo nosite maske za jednokratnu upotrebu. Mislite li stvarno da kuhari rade i mogu raditi s maskicama na +60° 10h? Zašto sad recimo cijeli Labin nije zatvoren, a žarište smo kao Wuhan?

E, pa zato što smo svjesni da nećemo imati od čega živjeti, a tada nam neće biti važno imamo li masku ili ne. Mi se moramo naučiti nositi i živjeti normalno s tim virusom. Gdje god idem zadnje dane, od pošte, do barova, restorana itd. Nitko ne nosi pravilno maske, pa tko bi i mogao po ovoj vrućini tolike sate?

Pa, ljudi moji, ne budite ovce, neće nam maske očuvati zdravlje. Jačajte Vaš imunitet, hranite se zdravo, provodite vrijeme u prirodi, bavite se sportom i ne dozvoljavajte sebi stresove. To će Vas održati na životu, ne maske i Kozlevac. Oni dirigiraju kako njima netko dirigira, a Vi ste svirači u prazno. Mediji su Vam ispili mozgove. Korona postoji i korone ima, nije čak ni bezopasna, ali nećemo je maskama uništiti, pogotovo ne na način na koji ih Vi nosite. Dok sam živ, želim disati, ne želim poveze preko nosa. Naši preci su pobijedili puno jače bolesti u ono doba, siguran sam da ćemo i mi ovu Koronu, samo bez panike, ne razbijajte glavu tko je gdje, kad i s kim bio. Znate li što stiže nakon maski?

Cjepivo! Jeste li spremni biti pokusni kunići novog cjepiva, želite li ga obje ručke ponuditi Vašem djetetu ili Vašoj baki? Samo hrabro, ja radije biram kihanje i kašljanje. Pa do izbora skoro nije ni bilo korone, na izbore si mogao doći s puhanjem onih balonića od pjene, ma mogao si i zaražen i mrtav doć’ glasati, kakve maske. Zato dišite duboko punim plućima i udahnite svaki dan kao da je zadnji…

Svaka loša stvar donosi i neke mnoge dobre. Recimo super je što više nitko ne umire od karcinoma, infarkta, moždanog udara i ostalog. Dobro je i što su neki bolje upoznali svoje žene pa se rastali i obrnut, ima još dobrih stvari, ali status je i ovako dovoljno dugačak.

Možete i komentirati ovaj moj predugi nervozni ‘status’, možete me i oblatiti, ali imam svoje mišljenje, neće mi ga ni 20 Kozlevca promijenit, a 10 Kozlovića bi možda moglo. Draga moja Vlado, stožeri, kompletni vrh, mnogo toga Vam ne drži vodu, ali ja nisam ovca. Ja živim po svojim pravilima.