Home LABIN Shpeena DOX za sada odgođena, projektni tim prati novosti

Shpeena DOX za sada odgođena, projektni tim prati novosti

Svi pratitelji i ljubitelji Shpeena DOX-a znaju da u periodu oko 20. srpnja prostor kod Špine postaje malo ljetno kino koje prikazuje vrhunske dokumentarne filmove. No, pošto je ove godine pandemija koronavirusa poremetila mnoge planove, pa je tako organizatore evenata bacila na koljena i onemogućila im ili otežala rad, ni Shpeena DOX nije bila pošteđena.

S obzirom na to da se ove godine Labin Art Republika održava u podosta smanjenom obujmu aktivnosti, ni Shpeena DOX se neće održati u svojem uobičajenom terminu. No s obzirom da to da je Shpeena DOX naučena na izazove u svom radu, projektni tim radi sve u svojoj moći u nastojanjima da se festival, pa makar i u smanjenom obliku, ipak održi. Mali je to, nezavisni i neprofitni festival, sa željom da održi svoj kontinuitet, a upravo mu struktura omogućuje da bude fleksibilniji prema preprekama koje mu se u organizaciji nađu na putu.

Kako prenose, projektni tim konstantno prati novosti s pandemijom, kao i epidemiološke preporuke. Pozitivnog su razmišljanja, ali i vjerovanja kako ćemo se ubrzo družiti pred velikim filmskim ekranima. Poručuju kako će sve novosti o festivalu objaviti pravodobno, u suradnji s medijima.

Do tada, pozivaju svih da se ponašaju odgovorno- da čuvaju sebe, ali i druge!