Home OPĆINE Kršan Završena Škola plivanja za kršanske osnovnoškolce – Carić: “Drago mi je da...

Završena Škola plivanja za kršanske osnovnoškolce – Carić: “Drago mi je da je ova tradicija zaživjela!”

„Idemo na more“, i ovog je srpnja, 17 polaznika osnovnoškolaca s područja Općine Kršan, bilo u ljetnoj školi plivanja organiziranoj na plaži Maslinice u Rapcu, a koju već tradicionalno organizira Općina Kršan, ove godine u trajanju 5 dana, od 20. do 24. srpnja. U grupi djece bilo je 6 neplivača, koji su, uz stručno vodstvo i nadzor instruktorica, Silvije Jakovčić i Nikoline Rački uspješno proplivali.

„Dani na moru u školi plivanja brzo prolaze, djeca su zadovoljna, i puna pitanja, među kojima je bilo najvažnije „zašto škola plivanja traje samo pet dana, a obična škola tako dugo?“, prenijela je u njihovo ime, Silvija Jakovčić koja kaže: „I u ovim teškim trenucima izražavam veliku pohvalu Općini Kršan, koja se pobrinula za naše najmlađe. Organizacija je bila fantastična, prijevoznik “Pino viaggi“ također, marenda iz trgovine „Pristav“ u Kršanu, i desert po završetku satova plivanja. A tek proslava uz podjelu diploma i sladoled“ kaže Jakovčić.

A kad se jednom propliva, stečeno znanje se dodatno usavršava tako je bilo i ove godine za 11-ero plivača iz grupe, koji su svih pet dana usavršavali svoja znanja i vještine snalaženja u vodi. Svi su dobili pregršt informacija, koje je uvijek dobro čuti kad si u blizini mora, a što su napominjale njihove instruktorice.

Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan, i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja, koji ni ove godine nisu imali dodatnih financijskih izdataka, za ovaj organizirani boravak njihove djece. Kao ni za stručnu pratnju nad njihovom djecom dok su sama u grupi, pa još k tome na moru. Kompletan trošak financirala je Općina Kršan.

Uspjeh škole plivanja, koja od najranije dobi osposobljava učenike nižih razreda osnovne škole, za samostalnu sigurnost u moru, hvale je vrijedan. A svakako valja istaknuti nesebičnu predanost, stručnoj voditeljici i profesionalnoj instruktorici plivanja Silviji Jakovčić i prof.mag. Nikolini Rački, inače asistentici u centru Liče Faraguna u Labinu, koje svoj posao s djecom vrlo odgovorno shvaćaju i vrhunski profesionalno odrađuju.

U ime Općine Kršan, svim polaznicima ljetne škole plivanja u Rapcu, uz kuglicu sladoleda, diplome je podijelio voditelj Odjela pravnih poslova u Općini Kršan, Roman Carić, i tom prigodom izjavio: „Izrazito mi je drago da je ova tradicija zaživjela, da i ove godine unatoč poznatim problemima pandemije ima interesa, ali i povjerenja u nas, i da se Općina Kršan još jednom pokazala i iskazala kao sredina koja skrbi o svojim najmlađim. Posebno mi je drago da smo ovu školu plivanja i druženja na moru odradili i organizirali po svim epidemiološkim standardima, vodeći računa prije svega o dobrobiti i sigurnosti djece polaznika, ali i sigurnosti njihovih obitelji. Nadamo se istom i dogodine, u još većem broju i još pozitivnijem ozračju.“