Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine LAG “Istočna Istra” u platformi “Domoće doma” okupila lokalne proizvođače domaće hrane...

LAG “Istočna Istra” u platformi “Domoće doma” okupila lokalne proizvođače domaće hrane i ribare

Od sada Labinština ima sveobuhvatno i lako dostupno online mjesto koje sadrži popis lokalnih proizvođača domaće hrane, naše poljoprivrednike i ribare, pod nazivom „Domoće doma“.

LAG „Istočna Istra“ i FLAG Alba osmislili su mjesto koje na najjednostavniji način spaja lokalnog proizvođača s njenim direktnim kupcem, bez posrednika na tom putu.

Korist uporabe platforme je višestruka: kupnjom lokalno uzgojene hrane pozitivno utječemo na našu lokalnu zajednicu, blagonaklono djelujemo na okoliš, ali i potpomažemo lokalno gospodarstvo.

LAG „Istočna Istra“ i FLAG Alba zajedno čine predstavnike javnog, gospodarskog i civilnog sektora ruralnog/ribarstvenog i akvakulturnog područja, a okosnica našeg djelovanja sastoji se od osmišljavanja aktivnosti s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Rad lokalnih akcijskih grupa financiran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo poznat kao razvoj vođen zajednicom. Upravo je platforma „Domoće doma“ jedna od aktivnosti na području našeg djelovanja i predstavlja još jedan korak u formiranju dugoročne suradnje usmjerene održivom razvoju područja Labinštine.

Za naziv i slogan platforme, kao i popratni tekst na webu pobrinula se Ana Tavić.

Platformu s popisom lokalnih proizvođača te njihovim kontaktima možete pronaći na službenoj web stranici LAG-a „Istočna Istra“ ili direktno putem sljedeće poveznice: http://domocedoma.lag-istocnaistra.hr/