Home GOSPODARSTVO Nakon 5 mjeseci otvaraju se Cinestar kina

Nakon 5 mjeseci otvaraju se Cinestar kina

Tower Centar Rijeka

Nakon 5 mjeseci od zatvaranja, Blitz-CineStar ponovno otvara svoja kina. Ljubitelji velikih filmskih platna ponovno su došli na svoje, od 20.kolovoza uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima na poznatim crvenim sjedalima.

Najveći kinoprikazivač otvara svoje dvorane nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija RH i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavlja na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima.

Dok je bio zatvoren, Cinestar nije mirovao. Iskoristio je dato mu vrijeme na obnovu nekih postojećih kina i izgradnju novih, pa posjetitelje od 20. kolovoza u zagrebačkom CineStar Arena očekuju potpuno preuređene Gold Class dvorane, dok je CineStar Joker u Splitu u cijelosti renoviran te će prvi na hrvatsko tržište donijeti novitete kao „KIDS dvoranu“ s toboganom i igraonicom te „Royal beds“ udobne kožne ležajeve za dvoje koji će biti dostupni u svim dvoranama tog omiljenog splitskog kina.

Donesena je i novost u cilju brže usluge omiljenih grickalica i osvježenja: uvedena je mogućnost kupnje hrane i pića tj. menija, online istovremeno s kino ulaznicama, a bit će ih moguće preuzeti na blagajni prije filma.

iako je ovo “novo normalno” vrijeme, normalno je i utoliko što više brinemo i o svojoj sigurnosti. U Cinestaru poručuju kako su ovo vrijeme dok nisu bili otvoreni za javnost iskoristili i za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremljene su kino dvorane za novi prijem posjetitelja, provedena je dezinfekcija, uspostavljeni su novi higijenski standardi i njihovo održavanje te su zaposlenici upoznati sa zaštitnim procedurama i postupcima. U Cinestaru poručuju da otvaranje dočekuju potpuno spremni.

I popunjenost dvorana izgledat će drugačije: kapacitet dvorana bit će limitiran, a online sustav prodaje ulaznica i blagajne automatski će blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno. U Cinestaru su mislili na sve, tako da će se voditi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova, kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima gdje je preporuka fizičke distance 1.5 metar.