Home HRVATSKA I SVIJET Sport HR Rabuzin sunce je napravio – ono riječko je, opet ove godine!

Rabuzin sunce je napravio – ono riječko je, opet ove godine!

Rabuzinovo sunce voli Rijeku! Klub s Rujevice obranio je naslov prvaka Kupa Hrvatske, a kao i lani protiv Dinama, tako i danas protiv Lokomotive, u najmanju ruku nisu bili dominantna momčad.

Štoviše, prvi udarac u okvir gola protivnika uputili su u 77. minuti. No, upravo je to bila odluka. Pavičić je idealno poslužio Halilovića na desetak metara od gola, a ovaj snažno pogodio za 1:0.

Veoma siromašno bilo je prvo poluvrijeme današnjeg finala Kupa Hrvatske. Jednu jedinu prigodu se može izdvojiti, iz 43. minute kada je Kastrati povratnom loptom na osam metara našao natrčalog Tolića koji pogađa Pandura u noge.

Minutu kasnije Mersinaj neoprezno starta na Andrijaševića koji pada kao “pokošen”, a sudac Pejin ne pokazuje na “bijelu točku” – teško je reći jednoznačno je li bio kontakt za najstrožu kaznu ili ne.

Lokomotiva je i u nastavka bila konkretnija momčad, pogodili su i vratnicu i gredu, ali večeras nije bila njihova noć. Rijeka slavi novu titulu, a Lokomotivi ostaje žal za promašenim prigodama.


ŠIBENIK – Stadion Šubićevac – KUP ISTRE – FINALE – SUDAC: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) POMOĆNICI: Goran Pataki (Đakovo) i Goran Perica (Šibenik) VAR SUDAC: Goran Gabrilo (Split)

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Halilović 76′

Žuti kartoni: Escoval, Velkovski, Lepinjica (Rijeka) Cokaj, Čeliković (Lokomotiva)

RIJEKA: Pandur, Braut, Galović, Halilović, Pavičić (89. Capan), Velkovski, Čolak, Andrijašević (46. Lepinjica), Štefulj (90. Štefulj), Joao Escoval, Lončar
Trener: Simon Rožman

LOKOMOTIVA: Grbić, Kovačić, Uzuni, Petrak (77. Sammir), Čeliković (85. Marković), Mersinaj (78. Budimir), Cokaj (71. Jakić), Kolinger, Kastrati, Tolić, Karačić
Trener: Goran Tomić