Home GOSPODARSTVO Gospodarstvo Labinštine VINA FUHTAR U MORU | Potopljeno 250 boca terana, izvučena malvazija –...

VINA FUHTAR U MORU | Potopljeno 250 boca terana, izvučena malvazija – “Vino je zadržalo svježinu i aromatiku, ispalo je vrhunsko”

Udruga Ikarski barkajoli uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije i Grada Opatije šestu godinu zaredom nastavili su jedinstveni običaj potapanja vina poniklog u manifestaciji „Vino i vruja“.

Doduše, ove godine je to bilo znatno smanjenog obima, bez popratne fešte u Iki, ali Labinština je i ovog puta imala svoje predstavnika. Vina Fuhtar, točnije Piero i Valter Licul i ove su godine u more „položili“ 250 boca terana koji će biti izvađeni početkom kolovoza 2021. godine.

Osim polaganja, iz mora je izvučeno ono što je lani spušteno, a kad su u pitanju Vina Fuhtar, radi se o 250 boca malvazije. Piero Licul nije krio zadovoljstvo izvučenim: „Vino je ispalo vrhunsko, zadržalo je svježinu i aromatiku. Ima potencijala da bude još barem dvije-tri godine u vrhunskoj formi.“

Inače, potapanje i izvlačenje vina obavljaju ronioci Javne vatrogasne postrojbe Opatija i opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva te lokalni ronioci. Ove godine nije bilo tradicionalne degustacije zbog aktualne situacije, ali kolovoz 2021. trebao bi donijeti ponovno manifestaciju kakvu svi dobro poznaju.

FOTOGALERIJA