Home LABIN Debatni vikend u DKC Lamparna

Debatni vikend u DKC Lamparna

U petak 25. i u subotu 26. rujna u Društvenom kulturnom centru Lamparna, sukladno uputama stožera civilne zaštite, održat će se debatni vikend.

Organizatori vjeruju da je debata baš nešto što našem malom gradu treba kako bi mlade ljude educirali da svaka tema ima dvije strane, da argumentirana rasprava nije svađa i da se u jednoj zajednici sve može dogovoriti i da se puno toga može napraviti ako se problemu pristupi otvorena uma.

Tom će prigodom ugostiti educirane i licencirane voditelje iz Hrvatskog debatnog društva, a radionice će pohađati učitelji osnovnih škola Labinštine, profesori Srednje škole Mate Blažine Labin te srednjoškolci koji su ujedno i članovi književnog i debatnog kluba DKC Lamparna i debatnog kluba Srednje škole Mate Blažine.

Program održavanja debatnog vikenda financiran je pod pokroviteljstvom bivše gradske vijećnice Neel Rocco, koja je donirala novac od svojih vijećničkih naknada želeći potaknuti veću demokratizaciju zajednice. Književni klub i debatni klub DKC Lamparna financiran je od strane Zaklade Kultura nova i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Iz organizacije se zahvaljuju ravnatelju srednje škole Čedomiru Ružiću na podršci u organizaciji debatnog vikenda.